Om glykemisk indeks og kosthold

October 31

Om glykemisk indeks og kosthold


Vitenskapen om mat er av stor interesse for leger, forskere og vektbevisste forbrukere. Glykemisk indeks er en ny utvikling i matvitenskap og studiet av hvordan menneskelige organer behandle karbohydrater.

Definisjon

Ifølge School of Molecular og mikrobiell biovitenskap ved Universitetet i Sydney, er glykemisk indeks "en rangering av karbohydrater på en skala fra 0 til 100 i henhold til hvilken grad de heve blodsukkeret etter spising." Det er et rangeringssystem som identifiserer matvarer som inneholder karbohydrater som øker blodsukkeret raskt (som gir maten en høy glykemisk indeks nummer) og mat som inneholder karbohydrater som øker blodsukkeret langsommere (gir maten en lav glykemisk indeks nummer).

mat indeksering

Fordi University of Sydney er den institusjonen som opprettholder glykemisk indeks, er dens vitenskapelige metode den eneste måten i hvilke matvarer kan inngå i indeksen. Den utfører en studie med maten aktuelle ved å mate at maten i bestemte mengder til 10 eller flere frivillige. Blodsukkeret av de frivillige er testet i løpet av to timer. De samme frivillige er så matet mat som har et kjent glykemisk indeks nummer og blodsukkeret blir igjen testet i løpet av to timer. Disse to nivåer er beregnet, og en glykemisk indeks for testen mat er tildelt for hver frivillig. Den gjennomsnittlige glykemisk indeks verdi av de frivillige regnes som den glykemiske indeksen for den maten testet.

Foods indeksert

Bare mat som inneholder karbohydrater er inkludert i glykemisk indeks. Matvarer som er sammensatt av bare protein og fett er ikke en del av indeksen. Videre kan University of Sydney og andre autoriserte mat laboratorier utfører glykemisk indeks testing på kommersielle matvarer for å tildele en glykemisk indeks til tilberedt mat i spørsmålet. Dette gjør etter en lav glykemisk indeks kosthold enklere for forbrukerne.

GI-baserte dietter

Det er flere diett planer som følger glykemisk indeks eller prinsippene i glykemisk indeks. Noen av disse diett planer er tydelig merket som sådan (for eksempel "Anne Collins Low GI Diet"). Andre populære diett planer, som South Beach Diet eller Warrior Diet, følge de samme prinsippene for å kontrollere blodsukkeret ved å velge matvarer en person spiser nøye. Folk er interessert i å gjøre lav glykemisk indeksert mat en del av deres kosthold planer kan også konsultere glykemisk indeks databasen på egen hånd for å finne ut hvilke matvarer passer inn i deres personlige diett planer.

Advarsel

Det er noe uenighet om hvor nyttig glykemisk indeks er for forbrukerne. Det virker som en ideell løsning for personer med type 2 diabetes, siden det direkte løser problemet med blodsukkeret. Men ifølge Mayo Clinic, den praktiske anvendelsen av prinsippene i lav glykemisk indeks kosthold er langt mer komplisert enn den gjennomsnittlige forbruker er i stand til å gjøre på sin egen. Dette er fordi den glykemisk indeks på matvarer kan svinge innen vide grenser avhengig av hvor maten tilberedes og hvilke andre matvarer er spist samtidig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com