Hva skjer hvis barn svelger en mynt?

June 25
Hva skjer hvis barn svelger en mynt?

I 2003, gift kontroll sentre i USA fikk 92,166 samtaler om barn som hadde svelget mynter, ifølge nettstedet HealthyKids. Det er vanligvis ikke et problem. Ifølge nettstedet foreldre, 80 prosent til 90 prosent av tiden, går mynten gjennom fordøyelsessystemet, som er beskyttet av slim og er veldig smidig. Vanligvis er det ut i løpet av en dag eller to. Men du bør i det minste kontakt med barnelege hvis barnet svelger en mynt, selv om barnet viser ingen tegn til stress. Hvis barnet viser symptomer på stress, ringe 911 eller gå til legevakten umiddelbart.

Betydning

Vanligvis mynten vil bli drevet ut i avføringen innen en dag eller to. Du bør sjekke ditt barns avføring nøye ved å samle avføring i en sil og rennende vann gjennom den. Nettstedet Med Page i dag melder at om lag 40 prosent av foreldrene ikke ser mynten når det er utvist. En fersk studie sammenlignet en gruppe barn uten nød symptomer som ble observert i 16 timer etter svelging en mynt. De spontant passert mynten, uansett størrelse, inn i magen i mange tilfeller, særlig når barnet ble eldre. Forskerne konkluderte med at det var trygt å vente åtte til 16 timer før du fjerner mynt ved endoskopi. Dersom mynten ikke ble vedtatt av da, det sannsynligvis ikke ville gå over av seg selv.

Hva skjer

En svelget mynt kan sette seg fast i spiserøret eller i magen eller tarmen, ifølge nettstedet Aetna InteliHealth. Hvis den gjør det, vil det bli fjernet, ofte med kateter eller endoskopi. Av og til vil kirurgi være nødvendig. Dersom mynten er fast, symptomer på stress inkluderer siklende, manglende evne til å svelge eller smerte ved svelging, oppkast, og bryst og nakkesmerter. Dersom mynten setter seg fast i tarmen, kan det rive veggene. Symptomer kan inkludere unormale tarmlyder eller blod i avføringen. Hvis noen av disse symptomene, ring 911 eller gå til legevakten. Ikke få panikk, ikke anta kirurgi vil være nødvendig, ikke prøv å hardt fjerne mynten, og ikke tvinge en finger, mat eller drikke ned et barns hals.

Zinc Pennies

Sink pennies (og knappen batterier) kan være spesielt farlig ved svelging. Pennies utstedt etter 1982 inneholder etsende sink, som kan skade spiserøret. Knapp batterier kan sette seg fast i fordøyelseskanalen og brenne et hull i slimhinnen i løpet av timer. Hvis barnet ditt har svelget en krone (eller knapp batteri), ta henne med til legevakten umiddelbart.

Bivirkninger

Hvis du er usikker på om barnet har svelget en mynt, se etter flere varselsymptomer, ifølge Foreldre. Dersom barnet har problemer med å puste, svelge eller snakke, utføre Heimlich manøver og ringe 911 eller gå til legevakten umiddelbart.

Dersom åndedrettet er anstrengt eller du observerer gagging, oppkast eller overdreven sikling, eller hvis barnet ditt har en alvorlig magesmerter, ringe 911 eller gå til legevakten umiddelbart.

Feber, hoste, overdreven slim i nese eller hals kan være tegn på en luftveisinfeksjon som følge av en svelget element. Ring barnelege.

betraktninger

Mens vaktsom venter kan være aktuelt når barnet har svelget en annen enn en krone mynt og viser ingen symptomer på stress, noen leger, som for eksempel barnekirurg Charles Howell, anbefaler en konservativ tilnærming: "Ta (barnet) til barnelege eller legevakten med en gang. "

En X-ray kan vanligvis avgjøre om en svelging mynt sitter fast i spiserøret, noe som vil kreve fjerning, eller har reist trygt til magen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com