Tegn og symptomer på høyt kolesterol

October 31

Tegn og symptomer på høyt kolesterol


Høyt kolesterol er en farlig tilstand som gir enkeltpersoner har større risiko for å få hjertesykdom. Kolesterol er til stede i alle kroppens celler og også i enkelte matvarer. Kolesterol er nødvendig for å lage vitamin D, noen hormoner og noen stoffer som er nødvendig for å hjelpe til med fordøyelsen. Men i overkant, er kolesterol skadelig for helsen, fordi det kan føre til farlige buildups å danne i arteriene i hjertet.

Ingen Tidlige symptomer

Man kan mistenke at de ville føle seg dårlig hvis deres kolesterol var for høy; Dette er imidlertid ikke tilfelle. Høyt kolesterol har i utgangspunktet ingen symptomer og kan bare oppdages gjennom en blodprøve.

Livstruende symptomer

Alvorlige symptomer på høyt kolesterol oppstå etter at kolesterol har gjort skade på kroppen. Slike symptomer inkluderer blodpropp, tette blodårer, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hvem bør være bekymret høyt kolesterol?

Leger anbefaler å ha ditt kolesterol sjekket i en alder av 20 for å få en baseline nummer. Etter det, en kolesterol sjekk hvert 5. år vil være nok for flere personer. Imidlertid bør de personer med risikofaktorer testes oftere.

Risikofaktorer

Å ha en familiehistorie med høyt kolesterol kan sette individet i en større risiko for å få høyt kolesterol. Også diabetikere, overvektige personer og de som røyker eller har høyt blodtrykk er en større risiko.

Behandling

Høyt kolesterol kan behandles ved livsstilsendringer som endret kosthold og økt mosjon. Dessuten kan høyt kolesterol behandles med medisiner.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com