Ungdom og End-of-Life Issues

August 10

Ungdom og End-of-Life Issues


Selv om terminal sykdom er aldri hyggelig eller lett, kan det være spesielt vanskelig for unge og deres familier. Å miste et barn, beveger hennes vei mot voksenlivet, føles ofte unaturlig og gjør det vanskelig for foreldre å støtte barn på grunn av kraften og dybden av sin egen sorg. Men unge tenåringer trenger enorme mengder støtte. Kommer i kast med dødelighet i løpet av tenårene er spesielt vanskelig. Ungdom, foreldre og alle som prøver å støtte dem har mange spørsmål å vurdere på slutten av livet.

dødelighet

I den ordinære emosjonell utvikling, kommer oppvekst med en følelse av empowerment og udødelighet. I motsetning til barn, tenåringer vanligvis forstår alvoret og varigheten av dødelighet - de bare føler unntatt fra det. En terminal sykdom eller tilstand undergraver den følelsen og skaper enorm emosjonell forvirring og angst. Selv om reaksjonene variere basert på personlighet og livserfaringer, en tenåring føles ofte sint, ensom og isolert. Han mener andre kan ikke forstå hans følelser, og at han ikke hører hjemme sammen med sin jevnaldrende lenger. En tenåring kan selv stenge ned til sine foreldre når de først begynner å forstå hans sykdom er terminal. Foreldre kan trenge støtte fra terapeuter, sosialarbeidere, familie og venner for å få ideer om hvordan du kan hjelpe sine tenåringer takle.

rettigheter

En ungdom ikke alltid enig med sine leger eller foreldre på rett løpet av behandlingen. Rettighetene til tenåringer til å gjøre viktige medisinske beslutninger - noen som kan fremskynde døden - forbli et tema som domstolene er delt. Flere områder av loven og etikk konflikt når dommerne må avgjøre en ungdommens ønsker å gjøre end-of-life avgjørelser selv. Selv gjennom det meste av tenårene en ungdom er ikke i en alder av flertallet, loven erkjenner hun har kapasitet og rettigheter over hele kroppen hennes. Arthur Caplan, leder av Institutt for medisinsk etikk ved Universitetet i Pennsylvania, fortalte "The Seattle Times" i 2007 at han har observert en trend av dommere avgjørelse i favør av tenårene petitioning å lage sine egne end-of-life medisinske beslutninger.

Deltakelse

Forskere ved Barnas National Medical Center og St. Jude Barnas Forskning Hospital rapporterte i 2009 at et pilotprogram for å hjelpe foreldre og ungdom med end-of-life planlegging var vellykket. Psykologer bistått en gruppe HIV-positive tenåringer og deres foreldre i prosessen med å bestemme sine mål og ønsker om hvordan du skal håndtere de ulike stadier av AIDS tenåringene ville mest sannsynlig møte. Gjennom profesjonelt guidet diskusjon, de samarbeidende medisinske fasiliteter fant at foreldre og tenåringer oftere enige om handlings, som også forbedret relasjoner under behandlingsprosessen og end-of-life etapper. Deres konklusjon var at tenåringer bør delta med foreldre i slutten av livet planlegging.

Terapi

Terminal sykdommer er så følelsesmessig herjer som de er fysisk ødeleggende. Hvert medlem i en familie og et samfunn føler smerte og kamper. The American Psychology Association mener at familier trenger enorm støtte for å håndtere smerten av slutten av livet - både i å hjelpe en adolsecent avtale med sine følelsesmessige og åndelige kamper, samt å hjelpe foreldre overleve forferdelig tap de begynner å oppleve selv mens deres barn er fortsatt i live. I en 2005 studie, TFO bestemt at psykologer ikke får tilstrekkelig opplæring for problemene rundt dødelig sykdom av en ungdom, og har siden begynt å arbeide på bedre ressurser og pedagogiske læreplanen endringer for å forbedre dette området av terapi.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com