carotis Pain

March 25

carotis Pain


Carotis er to store arterier som gjør at oksygenrikt blod til å strømme fra hjertet til frontallappen i hjernen. Disse arteriene er utsatt for visse sykdommer som kan føre til alvorlige helsemessige problemer hvis venstre ubehandlet.

Carotisar sykdom

Carotisar sykdom oppstår når plakk bygger seg opp i halspulsårene. Denne oppbygging av plakk kan øke risikoen for slag. Alvorlige tegn kan utvikle seg i senere stadier, som plutselig nummenhet i ansiktet, arm eller ben, sløret tale, og plutselig blindhet på ett øye.

Karotider Artery aneurisme

En ekstrakraniell karotidarterie aneurisme oppstår når veggene i halspulsåren svekke og utvide og muligens briste fra fortynnede vegger. Symptomer på halspulsåren aneurismer inkluderer forbigående iskemiske anfall, som er "advarsler slag", eller en full-blåst slag. Andre symptomer er hevelse i ansiktet, heshet og svelgeproblemer.

Carotidynia

Carotidynia fører en kontinuerlig bankende smerte som følte fra tempelet til øyne, ører eller kinn. Symptomene oppstår vanligvis i løpet av kaldt vær, og noen pasienter føler en hevelse følelse i kjertlene og oppleve alvorlig migrene sammen med smerter på siden av ansiktet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com