Hva er forskjellen mellom kalorier og amp; Kalorier fra fett?

March 8
Hva er forskjellen mellom kalorier og amp; Kalorier fra fett?

Med all den dårlige pressen at kalorier og fett får, skulle man tro at de er dårlige ting. Mens det er sant at mange mennesker spiser langt mer fett og kalorier enn det som er nødvendig, vi alle trenger en viss mengde fett og kalorier for vekst og aktivitet. Å vite forskjellen mellom kalorier og kalorier fra fett vil hjelpe deg å gjøre kloke valg av mat.

Hva er en kalori?

En kalori er den grunnleggende enhet av energi måling. Energien du får fra mat og energi du expend fra øvelsen er målt i kalorier. Du kan spise et eple og motta ca 55 kalorier av energi, og du kan ta en tur i ca 15 minutter og brenne 55 kalorier.

calorie Kilder

Ifølge University of Maryland Medical Center, kaloriene kommer fra tre generelle kilder: karbohydrater, proteiner og fett. Ett gram av karbohydrater har fire kalorier. Ett gram protein har fire kalorier. Ett gram fett har ni kalorier. Den største forskjellen mellom kalorier fra fett og kalorier fra de to andre kilder er at fett er dobbelt så tett i kalorier.

Hva er fett?

Fett er også kjent som lipider; de er næringsstoffer som kroppen bruker som byggesteiner for nervevev og hormoner. Fett kan også brukes som brensel av kroppen. Når en person spiser fett som ikke brukes som byggesteiner eller drivstoff, lagres i kroppen i fettcellene. Fra kroppens synspunkt, er det spare for fremtiden, planlegging fremover for en tid da fett ikke kan være tilgjengelige.

Beregning fett kalorier

Fett har dobbelt så mange kalorier per gram enn karbohydrater eller protein. Det er derfor matvarer med samme servering størrelse kan ha forskjellig antall kalorier. En halv kopp vaniljeis inneholder 178 kalorier fra tre kilder: 2 gram protein (2 x 4 = 8 kalorier), 15,5 gram karbohydrat (15,5 x 4 = 62 kalorier), og 12 gram fett (12 x 9 = 108 kalorier). En fettrik mat har mer kalorier enn en mat med protein eller karbohydrater. Tenk på samme servering størrelse med en halv kopp gulrøtter: 1 gram protein (1 x 4 = 4 kalorier), 8 gram karbohydrat (8 x 4 = 32 kalorier), og 0 gram fett. Det er ca 36 kalorier i en halv kopp gulrøtter.

Den største forskjellen

Forskjellen mellom fett kalorier og andre kalorier er mer betydningsfull når adressering overflødige kalorier, kalorier som kroppen ikke trenger å bruke umiddelbart for energi. En fett kalori kan lagres som fett i kroppen lettere enn et karbohydrat eller et protein kalori. Hvis du spiser 100 overflødige kalorier av noe annet enn karbohydrater, vil kroppen expend om lag 25 prosent av disse kaloriene bare å konvertere og lagre overflødige kalorier. Det betyr at det vil lagre 75 kalorier som fett. Hvis du spiser 100 overflødige kalorier av fett, ikke fett ikke trenger å konverteres før de blir lagret. Kroppen din vil bruke omtrent tre kalorier i 100 for å lagre de andre 97 fett kalorier som fett.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com