Mine muskler er sår fra Working Out 5 dager siden

October 18
Mine muskler er sår fra Working Out 5 dager siden

Ømme muskler etter en treningsøkt kan tyde på at du har trent musklene effektivt. Det er helt normalt at musklene til å bli sår opptil 48 timer etter trening; kan imidlertid sårhet som vedvarer i mer enn tre dager indikere skade på muskelen. En forstuing er den medisinske betegnelsen på strekk eller rive av muskler eller sener. Forstuinger kan være forårsaket av enten overtrening eller direkte traume til muskler eller sener.

Symptomer og alvorlighetsgrad

Symptomer på muskel belastning varierer i henhold til alvorlighetsgraden av skaden. Milde stammer involverer bare en strekking av muskler eller sener. Moderate stammer klassifiseres ved delvis rive av muskler eller sener og alvorlige belastninger av en komplett tåre. Symptomer kan inkludere sårhet av den berørte muskelen, muskelkramper, hevelse, redusert omfanget av bevegelse og svakhet. Milde stammer vanligvis føre til minimale symptomer uten funksjonelle underskudd. Moderate stammer stede med redusert styrke, mild hevelse og endring av gangart. De med en alvorlig belastning vise sterke smerter, en manglende evne til å bevege seg eller bære vekten på den berørte muskelen, og hevelse på injeksjonsstedet.

At Home Care

Milde stammer kan behandles hjemme uten hjelp av en lege. The National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer anbefaler å følge "ris" protokoll for de første 24 til 48 timer etter skaden, som står for resten, is, kompresjon og høyde. Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan bli tatt i løpet av denne tiden for å redusere betennelse og smerte også. Når den akutte betennelsen har løst, kan du begynne å strekke og styrke øvelser som er spesifikke for den skadde muskelen. Disse øvelsene vil bidra til å gjenopprette fleksibilitet og styrke av muskel, samt redusere stivhet og betennelse. Gjenopprettingstiden varierer fra person til person, men generelt er det trygt å vende tilbake til normale aktiviteter når du er fri for smerter og ha full styrke og bevegelsesutslag i ledd eller muskler.

Når skal du kontakte legen din

Ring legen din dersom du har smerter som er alvorlig; ikke er i stand til å bære vekten på den berørte muskler eller ledd; er ute av stand til å flytte skadde muskelen; har nummenhet eller prikking; oppleve en gi ut eller knekking av de berørte ledd når peiling vekt; eller har rødhet i berørte kroppsdel. Moderat til alvorlig stammer nødvendig behandling av en medisinsk faglig. Forsøk aldri å behandle en alvorlig belastning på egen hånd, så kirurgi er nødvendig for å reparere revet muskel eller sene.

Forebygging

Selv om stammer ikke alltid kan forebygges, kan du redusere risikoen for å pådra en annen belastning i fremtiden ved å varme opp og strekke på musklene før trening; iført passende sko; erstatte sko når de blir slitt ut; unngå ujevne overflater når du kjører; bruk passende atletisk utstyr når du spiller sport; miste vekt hvis overvektig; og unngå trening hvis utmattet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com