Hvordan Møt DSM kriterier for anoreksi

March 31

Hvordan Møt DSM kriterier for anoreksi


"Bibelen" av psykiatrisk diagnose er Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), som er publisert av American Psychiatric Association. Fordi det er nå inne i sin fjerde utgave, er forkortelsen ofte skrevet som DSM IV. Det er av standarder for denne håndboken at amerikanske psykiatriske pasienter blir fortalt hva de "har." Det er fire DSM kriterier for anoreksi og to typer av sykdommen oppført. En titt på hvorvidt hun oppfyller disse kriteriene kan hjelpe enda en lekmann å bedre forstå sin egen eller andres anoreksi.

Bruksanvisning

1 Skriv ned symptomene på anoreksi som du eller noen du kjenner opplever dem.

2 Skriv inn bokstavene A til D i en kolonne under symptomene.

3 Finn listen over DSM IV kriteriene for anoreksi ved Eatingdisorders.org (se Ressurser nedenfor).

4. Se på tilstanden beskrevet på bokstaven «A» Sammenligne personens vekt med normal vekt rekkevidde på høyde og vekt diagram på I Love India (se Ressurser nedenfor). Hvis vekten er gjennomgående mindre enn 85 prosent av normal og hun nekter å få noe mer, sette en hake ved bokstaven «A»

5 Se på bokstaven "B" om frykt for å få vekt. Hvis det gjelder, sjekk "B."

6 Undersøk bokstaven "C" nøye. En god tommelfingerregel er denne: hvis snakk om mat og vekt dominerer personens samtale, eller om hun klager ofte om å være for feit (spesielt hvis hun er tynn), deretter bokstaven "C" gjelder.

7 Mark bokstaven "D", om savnet perioder, som sant eller usant.

8 sammenligne listen over symptomer med merket du ga hver bokstav. Hvis symptomene møter to eller flere av beskrivelsene, bør personen ser en lege.

Hint

  • For å finne ut om noen av DSM-kriteriene for anoreksi gjelder for den personen du er bekymret, kan du trenger å samle noen fakta før du begynner. Du må kanskje finne ut personens høyde og nåværende vekt, hennes holdning til mat og vekt, og hvis kvinnelig, datoen for hennes siste menstruasjon. For å møte kriteriene "B" og "C", kan det være lurt å tenke på en skala fra en til fem, fem er mest som beskrivelsen.
  • Det kan være vanskelig å avgjøre hvem som kan møte DSM kriteriene "B" og spesielt "C", siden de har å gjøre med indre tanker og følelser. For å avgjøre disse for andre enn deg selv, må du kanskje stille direkte spørsmål.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com