Tale problemer på grunn av proteser

March 26

Opplever talevansker på grunn av et nytt sett med proteser er svært vanlig. Problemet vil vanligvis forsvinne når du har blitt vant til dine nye dental platene. De midlertidige talevansker er forårsaket av følelsen av fylde fra de nye proteser i munnen og overflødig spytt som den produserer. Med litt trening i å forme dine ord, bør tale være tilbake til det normale i løpet av få uker.

Lisp

Proteser er et fremmedlegeme i munnen og vil føre til at munnen til å produsere ekstra spytt. Dette overskuddet spytt kan være svært vanskelig å holde inneholdt i munnen mens du snakker. Dette vil føre til at du mumle som du snakker, eller føre til en utilsiktet Lisp.

Gurgle og mumler

Spytt kan også fungere som et smøremiddel, forårsaker proteser for å skli på anledningen. Dette kan føre til en gurgle-type tale og muligens noen mumlende også.

Whistling Sound

Nye proteser kan plassere dine fortennene i en annen posisjon enn dine naturlige tenner var. Det kan ta litt tid å finne denne nye posisjonen med tungen når danne ord. Av denne grunn en lisping eller plystrende lyd kan vises mens du snakker.

Følelse

Proteser kan gjøre munnen føler full og tale kan høres ut som om du snakker med munnen full av mat av den grunn. Dette er en følelse som kan oppstå når du først får proteser, men vil slites av som du blir vant til dem.

Løsning

For ekstra spytt i munnen produsert av proteser, kan det være svært nyttig i en slik på noen harde drops eller pastiller. Dette gjør at du kan svelge spytt naturlig og hjelper til med å rydde opp talevansker.

Forebygging

Tannkjøttet kommer til å ta tid til å danne dine nye proteser og selv da de fortsatt kan ha en tendens til å skli forårsaker et problem med din tale. Bruke proteseadhesivene vil holde dem på plass og lar deg snakke uten hindringer.

praksis

Med tiden protesene vil føles naturlig for deg og din tale vil komme tilbake til det normale. Du kan øve på tale ved å lese høyt og gjenta ord som du ofte har problemer med å uttale.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com