Hvorfor er det viktig å spise sunn mat i stedet for Junk Food?

March 23
Hvorfor er det viktig å spise sunn mat i stedet for Junk Food?

Å velge sunn mat er ikke alltid lett. Mange matvarer er høy i fett, kalorier og sukker, men ender opp som vanlige deler av kosten fordi de smaker godt. Det er flere grunner til å velge sunn mat i stedet for junk food, og vite de viktigste kan hjelpe deg å passere på matvarer uten ernæring og ta klokere spise valg i stedet. Å gjøre de rette valgene nå, vil bidra til å forhindre problemer i fremtiden.

Hindrer vektøkning

De fleste junk food inneholder ingen næring og for mange kalorier og fett. Walter Willett, forfatter av "Spis, drikk og være sunt: ​​The Harvard Medical School Guide til sunn mat," mener at det å spise disse matvarene er den primære grunnen til at så mange mennesker er overvektige eller fete. Fylle din diett med mat som er tom for ernæring gir mindre rom for nærings fylt matvarer. Sats på frukt, grønnsaker og skummet melk, fordi de er lavere i kalorier og fett, og høyere i næringsstoffer, som kan bidra til å forhindre usunn vektøkning.

Forbedrer Din Utseende

En diett som er fylt med fast food, pakket mat og søtsaker utelater frukt, grønnsaker og andre næringsrike matvarer. Boken "Dr. Perricone 7 hemmeligheter til skjønnhet, helse, og Longevity" bemerker at maten du velger kan påvirke ditt utseende. Fatty, fet og sukkerholdige matvarer kan føre til tørr hud, sprø negler og kjedelig hår, mens mer næringsrik mat kan gi deg en ungdommelig glød og holder du ser yngre. Spise mat som olivenolje, laks, nøtter, grønne blader og lyst hued råvarer vil holde hud, hår og negler ser sunt.

Forbedrer Helse og forebygger sykdom

Junk food har liten eller ingen næring, og hvis du fyller opp på den, kan din helse lide. Kroppen er avhengig av vitaminer og mineraler for å fungere skikkelig; hvis du ikke gir en konstant strøm av disse næringsstoffene, kan din helse avta. Spise fargerike frukter og grønnsaker, hele korn og lite fett meieri vil bidra til å gi kroppen din med akkurat det den trenger for å opprettholde helse. Spise mat høy i fiber, som for eksempel havregryn, epler og nøtter, kan også beskytte kroppen mot skader også. Boken "Healthy Foods: Fakta Versus Fiction" rapporterer at visse matvarer, inkludert mandler, blåbær og brokkoli, kan forebygge mange typer kreft.

Forbedrer din mentale helse

Junk food kan påvirke din mentale helse, fordi det inneholder lite av hva hjernen din trenger for å produsere kjemikalier ansvarlig for lykke og produktivitet. Gary Null rapporterer i sin bok, "The Food-Mood-Body Connection: Ernæring Basert og miljø tilnærminger til psykisk helse og fysisk velvære", at maten du spiser innvirkning hvor god du føler deg så vel som ditt syn på livet. Antioksidanter og næringsstoffer i frisk frukt og grønnsaker kan påvirke hormoner ansvarlig for mental helse. Omega-3 fettsyrer i mat som laks og valnøtter påvirke også helsen til hjernen din og din mentale velvære. Junk food gjør det motsatte, null notater, ved å rane hjernen din de næringsstoffene den trenger for å fungere ordentlig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com