Effekt av pH på Fordøyelse

February 20
Effekt av pH på Fordøyelse

Hvordan syre eller hvordan alkaliske fordøyelsessystemet er kan påvirke hvor godt maten er fordøyd. Den måles ved hjelp av pH-skalaen, med lavere tall indikerer et surt miljø og høyere tall angir et alkalisk miljø. Ikke alle deler av fordøyelseskanalen har den samme pH-verdien fordi forskjellige stadier av fordøyelsesprosessen krever forskjellige nivåer av surhet.

fordøyelses~~POS=TRUNC

Fordøyelse er den prosessen med å bryte ned maten du spiser i komponenter som er små nok for kroppen å absorbere. Prosessen starter med tennene og spytt, så etter at du svelger maten passerer ned spiserøret og inn i magesekken, hvor enzymer bryte ned maten ytterligere. Fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer fortsett i tarmen, ved hjelp av enzymer som er gjort i lever, galleblære og pankreas.

Enzymer og pH

Enzymer er en type protein som forårsaker kjemiske reaksjoner, slik som nedbrytning av karbohydrater til glukose, proteiner til aminosyrer og fett til fettsyrer og glycerol. Forskjellige enzymer er mer effektive ved forskjellige pH-nivåer. Hvis pH-nivået er for høyt eller for lavt for et bestemt enzym, kan det bli denaturert og vil ikke lenger utføre sin funksjon.

Fordøyelsessystemet pH-verdier

Komponenter i spytt bidra til å holde pH i munnen mellom 6,5 og 7, slik at enzymet spytt amylase kan begynne å bryte ned karbohydrater. De enzymer som hjelper fordøye maten i magen, for eksempel pepsin, fungerer best ved en pH rundt 2, mens de som fungerer i tarmen, inkludert peptidaser og maltase, fungerer best ved en pH rundt 7,5.

betraktninger

Antacida øke pH-verdien i magen, noe som kan gjøre enzymene i magen mindre effektiv. Den lave pH-verdien av saft i magen kan forårsake magesår hvis de spiser gjennom veggene i tynntarmen eller mage. Denne lave pH dreper også mange mikroorganismer i maten du spiser, bidrar til å forhindre sykdommer.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com