Hva er CT Skanner Brukes til?

February 20

Hva er CT Skanner Brukes til?


CT, eller datastyrte tomografi, skanner gjør det mulig å se deler av kroppen som organer, bein, bløtvev og blodårer som ikke kan sees med andre bildemetoder. Informasjonen fra skanningen er nyttig for leger prøver å diagnostisere og planlegge behandling.

Buk og bekken

CT kan vise infeksjoner i mage, nyre og vedlegg og betennelse i mage, lever og bukspyttkjertel. Det kan også identifisere eventuelle nyre- eller blærestein, og viser noen mistenkelige funn for lever, nyre, blære og lymfom kreft.

Bryst

CT kan bekrefte eventuelle mistenkelige funn som dukker opp på en kiste x-ray som luftveisinfeksjoner og eventuelle skader på brystveggen eller lungene. Skanner kan også bekrefte mistenkelige lungesvulster, bestemme størrelse og spredning av svulster, og se om ikke tumorer krymper etter behandling.

Hode

Hodeskader og klager på hodepine med andre symptomer på økt trykk i hodet er vanlige årsaker til skanning av hodet. CT-skanning kan oppdage hjernesvulster, blødning forårsaket av ødelagte blodpropp og kraniebrudd fra hodeskader. CT-bildene kan også vise tegn på sykdom eller overdreven væske rundt hjernen hulrom.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com