Hveteallergi & amp; itchy Face

February 18
Hveteallergi & amp; itchy Face

En hvete allergi er hypersensitivitet av immunsystemet til et eller flere proteiner som finnes i hvete. Hvete inneholder fire hoved proteiner som kan føre til en allergisk reaksjon: gluten, gliadin, albumin og globulin, ifølge Food Allergy Initiative. Noen som har blitt diagnostisert med en hvete allergi har en 20 prosent endring fra å være allergisk mot andre korn. Et vanlig symptom på en hvete allergi er en hudreaksjon som elveblest, eksem og generell kløe i ansiktet, armene og i halsen. En kløende ansikt ledsaget av hevelse kan være et tegn på en alvorlig allergisk reaksjon. Snakk med legen din for en skikkelig diagnose.

Forårsake

Hvis du er allergisk mot proteiner som finnes i hvete, skaper immunsystem et forsvarssystem mot proteiner som fører til felles allergiske reaksjoner. IgE antistoffer produsert av immunsystemet er proteiner som forsøker å bekjempe allergener, ifølge MayoClinic.com. IgE-antistoffer i blodet kan føre til mastcellene til å produsere histamin, et kjemikalie som forårsaker irritasjon og inflammasjon i forskjellige deler av kroppen.

Effekt

Effekten av økt histamin i huden forårsaker ulike utslett å bryte ut, noe som fører til kløende og betent hud. Hele ansiktet kan bli kløende, som kan spesifikke deler av ansiktet, som lepper, kinn eller panne. Andre symptomer vil utvikle seg som et resultat av en hvete allergi, inkludert fordøyelsesproblemer, nesetetthet og astmasymptomer, ifølge MayoClinic.com. Oppblåsthet, gass, hovne bihulene, kortpustethet, tetthet i brystet og tungpustethet kan utvikles som et resultat av en allergisk reaksjon på hvete.

typer

De vanligste typene av allergiske hudreaksjoner fra hvete er elveblest og eksem. Elveblest kan påvirke hvem som helst med en hvete allergi, mens eksem er ofte en pre-eksisterende tilstand utløst av en hvete allergi.

Behandling

Unn kløende ansikt fra en hvete allergi med aktuelle hydrokortison kremer, ifølge American Academy of Allergy, Asthma og immunologi. En lege kan foreskrive kortikosteroid kremer i alvorlige tilfeller av elveblest, eksem eller andre allergiske hudsykdommer. MayoClinic.com sier at å unngå hvete produkter er den mest effektive behandlingen for noen med en hvete allergi. En muntlig antihistamin kan også gi lindring av kløende ansikt fra en hvete allergi. Snakk med legen din før du tar noen medisiner.

Advarsel

MayoClinic.com advarer om at en alvorlig allergisk reaksjon på hvete kan føre til anafylaktisk sjokk, en livstruende allergisk reaksjon. Hvis ansiktet blir kløende, hovne og personen ikke er i stand til å puste normalt og føles svimmel, ring 911 for øyeblikkelig legehjelp.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com