Inner Ear og balanseproblemer

January 31

Balanse forstyrrelser i det indre øret kan være svært foruroligende, noe som gjør deg svimmel og ustø. Det indre øret, spesielt kanalene i et organ som kalles labyrinten, er viktig for å regulere likevekten. Labyrinten reagerer med øynene og våre muskel- og skjelettsystemet for å hjelpe oss å posisjonere oss.

Typer av Inner Ear balanse lidelser

Benign paroksysmal posisjonell vertigo (BPPV) er en intens forekomsten av svimmelhet som oppstår når du endrer plasseringen av hodet. Den egentlige årsaken er ikke kjent, men kan skyldes en indre øre infeksjon, en skade i hodet eller bare aldring.

Labyrinthitis er en betennelse i labyrinten på grunn av infeksjon. Labyrinten består av halvsirkelformet, væskefylte kanaler som forteller oss når vi beveger oss i sirkler.

Ménières sykdom er et problem med væsken i det indre øret som forårsaker balanseproblemer, midlertidig hørselstap, øresus eller brølende i ørene (tinnitus) og følelsen av fylde i øret. Årsaken er ukjent.

Vestibularisnevritt, en virusinfeksjon i vestibular nerve i det indre øret, kan føre til balanse problemer. Vestibylen i det indre øret er der den halvsirkelformede kanaler kommer sammen, i nærheten av sneglehuset (det organ som har ansvar for hørsel). Det vestibulære systemet fungerer sammen med hjernen og øynene til å holde gjenstander i fokus når kroppen er i bevegelse.

Vestibulær migrene forårsaker reisesyke og svimmelhet når raskt snu hodet eller når man kjører i et kjøretøy. Det forårsaker hørselstap og øresus (tinnitus).

Vestibulære lidelser er unormalt i det indre øret som forårsaker følelsen av bevegelse og flytende.

Perilymph fistel er en tilstand der væske i det indre øret lekker inn i mellomøret. Dette kan oppstå etter en hodeskade eller fysisk anstrengelse, eller uten noen åpenbar grunn.

Acoustic neuroma er en noncancerous vekst på akustisk nerve. Det fører til svimmelhet, hørselstap og øresus (tinnitus).

symptomer

Når du har en indre øret balanse lidelse er det vanskelig å opprettholde din orientering. Det kan føles som om rommet er spinning, og du kan ikke være i stand til å gå eller stå opp. Din visjon kan bli uskarpe, du føler deg desorientert, føler at du faller og med besvime. Noen mennesker opplever kvalme og oppkast, diaré og endringer i blodtrykk og hjertefrekvens. Symptomer kan oppstå og avta og vare i lange perioder eller korte perioder av gangen.

Årsaker til Inner Ear balanse lidelser

Indre øret balanse lidelser er forårsaket av virus og bakterieinfeksjoner, vaskulære sykdommer i det indre øret eller i hjernen (problemer med blodsirkulasjonen), hodeskader, medisiner og aldring.

Behandling

Behandling for balanseproblemer i det indre øret fokus på sykdom eller forstyrrelse som kan bidra til den tilstand, som for eksempel ørebetennelse. Balance omskolering kan anbefales for noen som involverer bevegelse øvelser for hode og kropp. For personer diagnostisert med Ménières sykdom, vil kostanbefalinger bli gjort for å redusere natrium i kosten, alkohol, koffein eller nikotin. I noen tilfeller antibiotika og med kirurgi anbefales.

Diagnose

Diagnose av en indre øret balanse lidelse kan være komplisert, så du bør alltid se en lege for en vurdering. Du kan først gå til din fastlege, men du kan bli henvist til en øre-nese-hals spesialist for å diagnostisere årsaken til ubalansen. Den slags tester som brukes vil variere basert på dine symptomer og helsetilstand.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com