Hva er Depo-Medrol & Synvisc?

December 7

Hva er Depo-Medrol & Synvisc?


Depo-Medrol og Synvisc er stoffer som ofte brukes i kombinasjon for å behandle slitasjegikt eller andre skader på leddene som kne og albue. Depo-Medrol og Synvisc blir injisert i de berørte felles for å redusere betennelser og for å øke felles smøreevne. Sammen kan disse to medikamentene gi pasientene større fleksibilitet og bevegelighet og mindre smerte i berørte ledd.

Depo-Medrol

Depo-Medrol er en anti-inflammatorisk legemiddel inneholdende den aktive bestanddel metylprednisolon acetat. Det administreres gjennom injeksjon, og kan ikke brukes i IVs. Det kan injiseres inn i muskelvev, mellom bein og brusk i en felles, eller i annet mykt vev eller lesjoner. Standard doser er 20, 40 og 80 mg. Depo-Medrol er mest brukt for felles smerte og å behandle betennelse i andre systemer, for eksempel alvorlige allergiske reaksjoner, tarmbetennelse og multippel sklerose.

Annen bruk av Depo-Medrol

Depo-Medrol brukes også i tilfeller av alvorlige dermatologiske sykdommer, binyrebarkinsuffisiens, noen typer aplasi, inflammatoriske tilstander i øyet, og luft og revmatiske lidelser, inkludert leddgikt. Det er også gitt for bursitt, granulomer og noen cystisk svulster.

Synvisc

Synvisc er en tykk væske som inneholder et naturlig forekommende ledd smøremiddel fremstilt av kammene av haner. Det injiseres i ledd for å øke smøring og støtdemping. Det er mest brukt i knærne med slitasjegikt. Pasienter rådes til ikke å løfte vekten eller engasjere seg i vektbærende aktiviteter som løping, jogging, spille tennis og lignende aktiviteter i minst 48 timer etter injeksjon, slik at medisinering tid til å jobbe.

Bivirkninger av Synvisc

Bivirkninger av Synvisc kan inkludere hevelse og blåmerker eller utslett på injeksjonsstedet, hodepine og mageproblemer. Hvis du ikke kan spise fugl produkter eller har allergi mot fugler eller fugle produkter, må du fortelle legen din først, fordi Synvisc er laget av kyllingprodukter. Fordi Synvisc er en relativt ny medisin, også alltid fortelle legen din om andre medisiner du tar, i tilfelle de kan forstyrre Synvisc.

Spør legen din

Som med alle medisinske behandling, spør legen din om eventuelle bekymringer du måtte ha og begrensningene ved bruk av Depo-Medrol og Synvisc sammen. Det er mange ulike behandlingstilbud tilgjengelig for skadde ledd, og noen kan være mer hensiktsmessig enn andre, avhengig av din alder, aktivitetsnivå og andre faktorer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com