Slik unngår du at Keloider på huden etter et keisersnitt

March 18
Slik unngår du at Keloider på huden etter et keisersnitt

Mens noen mennesker arr minimalt, med noe mer enn en tynn linje, andre utvikler synlig arrvev som kan ta måneder eller år for å slå seg ned. Blant personer med afrikansk, spanske, sørasiatiske og noen ganger kaukasiske opprinnelse, kan store vekster av ikke-ondartet men kløende keloid arrvev noen ganger utvikle seg til et år etter skade eller operasjon, selv om forebyggende tiltak og behandlinger kan ofte redusere deres forekomst.

Trinn 1

Diskuter din familiehistorie med jordmor og fødselslege, nevne noen tidligere problemer du kan ha hatt etter hudskader eller operasjoner. Hvis du utvikler en tykk, forstørret arr når du kutter deg selv, betyr dette at du sannsynligvis vil være det som kalles en keloid tidligere. Keloid er en vekst som består av akkumulerte kollagen fremstilt som en del av kroppens naturlige helbredelsesprosessen, men som strekker seg ut av den helbredende området og på den omkringliggende hud.

trinn 2

Spør din fødselslege om hennes spesielle suturering teknikker og materialer. Nelson Awori, et al, i sitt kapittel om keloid arr i "Primary Surgery", tyder på at en årsak til keloid formasjonen er stram hud nedleggelse, slik som i madrassen suturering.; de også argumentere monofilament til multi sutur materiale som det er mindre sannsynlig å provosere en keloid reaksjons eller havnen bakterier. Steven P. Davison, MD, DDS, et al., Skriver i 2006 for "plastisk og rekonstruktiv kirurgi," mener at subkutikulær suturering er enda mer å foretrekke siden den ikke trenge gjennom epidermis.

trinn 3

Spør om din fødselslege ville være villig til å vurdere å involvere en plastisk kirurg for å injisere triamcinolon acetat i såret før suturing huden, hvis du er en kjent keloid tidligere. Dette steroid er mye brukt i plastisk og rekonstruktiv kirurgi når excising keloid arr, og pasientene gjennomgå et kurs av injeksjoner som kan produsere gode resultater i keloid undertrykkelse.

Trinn 4

Diskuter silisium plater som en mulig såret dressing når såret har grodd. Mange keloid formers har hatt suksess med silisium, som har vist seg å redusere og flat, og noen ganger forebygge de fleste keloider over en periode på måneder. Du bør forplikte seg til daglig bruk for effektiv behandling.

Trinn 5

Ta hyaluronsyre, et naturlig stoff som allerede finnes i kroppen din, som en diett supplement. Davison et al., Merk markert redusert nærvær av hyaluronsyre i keloid arrvev, når det blir vanligvis produsert i normale mengder i løpet av sårheling. Du bør imidlertid diskutere dette alternativet med din fødselslege og barnelege for å bekrefte den nyeste forskningen på sin sikkerhet hvis du har tenkt å ta det under svangerskapet eller etter fødselen hvis du planlegger å amme.

advarsler

  • Motstå trangen til å klø eller forstyrre arr mens det er healing, for å unngå å stimulere huden til å produsere mer kollagen.

Tips

  • Skulle en keloid begynner å utvikle seg i uker eller måneder etter din Keisersnitt, be om en henvisning til en plastisk og rekonstruktiv kirurg. Alternative behandlinger og metoder som kan brukes for å minimere keloid arr, og plastisk kirurg kan diskutere alle tilgjengelige alternativer med deg.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com