Alvorlige bivirkninger av Plavix

March 4

Plavix er en reseptbelagte medisiner som bør tas på daglig basis for å bidra til å minske risikoen for å få hjerteinfarkt eller hjerneslag. Vanligvis personer som nylig har lidd enten et hjerteinfarkt eller hjerneslag er de som er anbefalt å ta Plavix. Det er også diagnostisert for folk som har hatt perifer arteriell sykdom (PAD). Som med alle medisiner, er det noen potensielt negative bivirkninger forbundet med å ta Plavix.

Vanlige bivirkninger

De to vanligste bivirkninger ved bruk av Plavix er relativt små, og også svært sjeldne. De to mest utbredte Plavix bivirkningene er små blødninger og blåmerker veldig enkelt. Disse bivirkningene er generelt ansett ufarlig, men hvis de slutter å stoppe eller bli spesielt belastende, bør du oppsøke lege.

Alvorlige bivirkninger

Det er også arisk potensielt farlige bivirkninger forbundet med å ta Plavix. Disse mer skadelige bivirkninger inkluderer visjon endringer, endringer i mengden av urin, blodig eller mørk urin, gulfarging av øyne eller hud (som gulsott), taleproblemer, økt menstruasjonsblødning, vaginal blødning, appetitt tap, tannkjøtt blødning under tannpuss, tetthet i brystet, brystsmerter, feber, sår hals, hodepine, kramper, blek hud, svakhet, uforklarlige blåmerker, vekttap og mer. Hvis du opplever noen av disse, bør du slutte å bruke Plavix og oppsøke lege umiddelbart.

allergiske reaksjoner

De som bruker Plavix kan oppleve noen allergiske reaksjoner også. Hvis du merker tegn på alvorlig allergisk reaksjon, inkludert å ha en hard tid å puste, kløe, bryte ut i elveblest eller uforklarlige utslett på huden, bør du slutte å bruke medisinen og kontakte lege.

dreven blødning

Plavix kan øke sjansene for å oppleve negative og potensielt dødelig bivirkning av overdreven blødning. Hvis du oppdager at det tar lang tid for det slutter å blø, bør du søke lege så snart som mulig. Noen symptomer som du bør ta hensyn til er blodig nese, blod i urin eller avføring, blodig oppkast, eller røde eller lilla flekker vises på huden.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er også noen bivirkninger av Plavix som er svært sjeldne og forekommer i mindre enn to prosent av folk som tar medisinen. Noen av disse bivirkninger inkluderer blodplate reduksjon, hypertensjon (høyt blodtrykk), depresjon, anemi, reduksjon av visse celler i immunsystemet, urinveisinfeksjon og sår mage eller blødning. Hvis du opplever noen av disse mer sjeldne bivirkninger, bør du varsle din lege også.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com