Er det visse matvarer som forårsaker Puffy Eyes og rødhet?

November 14
Er det visse matvarer som forårsaker Puffy Eyes og rødhet?

Puffy øyne og rødhet er ikke vanlige symptomer på en matallergi. Allergiske reaksjoner som forårsaker puffy øyne og rødhet er relatert til luftbårne allergiske reaksjoner, for eksempel pollen allergi. Hvis du har høysnue eller sesongmessige allergier, kan du merke at etter å ha spist visse frukt, grønnsaker og nøtter, øynene blir røde og bli oppblåst. Denne tilstanden kalles pollen-matallergi syndrom og er et resultat av kryssreaksjon mellom visse pollen og matvarer, ifølge MayoClinic.com. Snakk med legen din for en klinisk diagnose.

Forårsake

Noen proteiner i frukt, grønnsaker og nøtter kan utløse pollenrelaterte allergisymptomer som puffy øyne og rødhet. Mens de fleste symptomer relatert til pollen-matallergi syndrom forårsake kløe og irritasjon i munn og svelg, kan reaksjonen utløse andre vanlige symptomer. Immunsystemet reagerer på proteinene i maten som om de var pollen, slippe immunglobulin E antistoffer og histamin. Histamin er den kjemiske ansvarlig for hevelse og rødhet i øynene. Histamin er skapt i mykt vev av mastceller og forårsaker irritasjon og hevelse. Symptomene er vanligvis verre i vår- og sommermånedene på grunn av økt pollen i luften, ifølge Barnas Hospital of Philadelphia.

frukt

De vanligste fruktene som kan utløse pollen-matallergi syndrom inkluderer bananer, vannmelon, honningdugg, honningmelon, epler, fersken, pærer, kirsebær, plommer, svisker, kiwi og aprikoser hvis du er allergisk mot ragweed eller bjørkepollen. Hvis du er allergisk mot gress mugword eller alder pollen kan du utvikle puffy øyne og rødhet etter inntak av fersken, meloner, appelsiner og pærer. Hvis du lider av en lateksallergi, unngå å spise bananer, papaya og kiwi. Ifølge Dr. David L. Katz, matlaging frukten før man spiser det kan redusere symptomene fordi matlaging maten vil endre proteinstrukturen.

Grønnsaker og nøtter

Grønnsaker og nøtter som kan forårsake øynene dine til å hovne opp og bli irritert inkluderer squash, agurk, poteter, selleri, paprika, persille, pastinakk, tomater, gulrøtter, koriander, solsikke, mandler, hasselnøtter og valnøtter, i henhold til Barnas Hospital of Philadelphia. Hold oversikt over hvilke grønnsaker og nøtter utløse symptomer og diskutere det med legen din.

bekymring

Hvis du oppdager at andre deler av ansiktet ditt blir hovne sammen med utslett og tetthet i brystet, må du ringe 911. Det kan ha oppstått anafylaksi, en alvorlig allergisk reaksjon som kan føre til døden hvis ikke riktig behandlet. En alvorlig allergisk reaksjon blir behandlet med en injeksjon av adrenalin.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com