Negative effekter av ikke drikker nok vann

June 17

Negative effekter av ikke drikker nok vann


Vann og oksygen er de viktigste næringsstoffer for menneskekroppen. En person kan bare overleve omtrent tre minutter uten luft og bare tre dager uten vann. Kroppens tilførsel av vann er ansvarlig for alle kroppsfunksjoner. Tilstrekkelig vanninntak hjelper å opprettholde et høyt nivå for helse og forebygger dehydrering problemer. En person bør spise minst åtte 8-oz. glass vann hver dag for maksimal helsefordeler.

dehydrering

Dehydrering er staten for ikke å ha nok væske i kroppen. Det er vanlig for idrettsutøvere som ikke klarer å drikke nok vann under hard trening, men det kan også forekomme hos noen som ikke får tilstrekkelig væskeinntak. De eldre er spesielt utsatt for dehydrering. Den normale aldringsprosessen har en tendens til å forårsake en reduksjon i tørst, noe som fører til flere problemer knyttet til dehydrering. Noen symptomer på dehydrering er tørr hud, tap av matlyst, hodepine og forvirring. Å drikke nok vann kan lindre disse symptomene.

fordøyelsesproblemer

Fordøyelseskanalen er et svært komplekst system som krever vann for å bidra til å bryte ned maten. Halsbrann, dårlig fordøyelse og forstoppelse er noen problemer forbundet med utilstrekkelig vanninntak. Mageslimhinnen er 98 prosent vann og inneholder bikarbonat for å beskytte mot magesyre. Dette fôr skal være tykk til enhver tid for å unngå mageproblemer. Vann bidrar til å opprettholde tykkelsen av mageslimhinnen. Ikke drikker nok vann tynner ut fôr, forårsaker skade.

gikt

Brusk i kroppen leddene består av omtrent 80 prosent vann. Dette brusk gir leddene en glatt overflate og gir dem mulighet til å gli lett under bevegelse, men de må forbli smurt. Ikke drikker nok vann fører til mindre smøring av leddene, noe som resulterer i en større mengde av friksjon. Når disse leddene mister sin smøring, de begynner å utarte raskt fører til leddgikt. Drikk den anbefalte mengden 1/2 oz. vann per pund av vekt for å holde leddene smøres og redusere leddgikt smerte.

Høyt blodtrykk

Utilstrekkelig vann inntak kan føre til høyt blodtrykk. Mangel på vann årsaker noen kapillærene til å lukke, noe som resulterer i en begrensning i bevegelse av blod. Denne begrensningen av blod resulterer i høyere blodtrykk som kroppen prøver hardere å presse blodet gjennom. Væske i arteriene kompenserer for mangel på vann i kapillærene. På grunn av at blodet er først og fremst vann, kan drikkevann bidra til å senke trykket. Dersom blodtilførselen til nyrene er begrenset på grunn av mangel på vann, reagerer de med å snevre inn vener og arterier gjør blodtrykket enda høyere


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com