Forskjellige typer termometre

August 27

Forskjellige typer termometre


Et termometer er et instrument som måler temperaturen. Anordningen har en mottaker, slik som en væske eller metallfjær, som reagerer på graden av varme eller kulde. Når den mottagende agent har fanget denne informasjon, kan en annen enhet (en mini-digital skjerm, for eksempel) tolker denne endringen til en numerisk verdi. Termometre brukes til flere formål, og ulike typer termometre, både manuelle og digitale, er tilgjengelig innenfor hver gruppe.

medisinske termometre

En slank, kvikksølvfylt glassrør har tradisjonelt blitt brukt for å måle en pasients kroppstemperatur. Anordningen er plassert i et kroppshulrom som vil gi legen (eller en annen fore) en nøyaktig angivelse av den syke temperatur. For eksempel, er spissen av en oral termometer plassert under pasientens tunge, hvor den forblir inntil væsken varmes opp og forårsaker at kvikksølvet til å stige til et tall på forsiden av glassrøret.

Mercury, derimot, er giftig og kan være farlig hvis termometeret pauser. Derfor blir digitale termometer stadig mer brukt for å måle en pasients temperatur. Et digitalt termometer inneholder en liten mikrokontroller som måler elektrisk motstand i kroppen. Temperaturen er behandlet som termometeret i spissen anbringes i personens øre, eller under tungen, og er avdekket på den digitale termometer LCD-skjerm.

Vær termometre

Utendørs termometer bestemme lufttemperatur. De måler temperaturen av luften som omgir innretningen. En pære termometer har tallene i trinn på fra 0 til 100 til hver side av et glassrør fylt med kvikksølv. Som luften blir varmere, stiger kvikksølv. Som luften blir kaldere kvikksølv glir ned i røret. En fjær termometer er rund og ligner en stoppeklokke. En varmefølsom, kveilet stykke metall eller fjæren er koblet til pekeren på forsiden av termometeret. Våren utvides som uteluften blir varmere, og krymper som luften blir kaldere. Det digitale ute termometer registrerer en høyere temperatur jo høyere motstand mot mikro-styreenheten. Det tilsvarende tallet blir så oppgitt på dataskjermen.

kjøtt termometre

Kjøtt termometer, ofte brukt når matlaging en Thanksgiving kalkun, for eksempel, la preparer vite når kjøttet har nådd riktig temperatur. En konvensjonell kjøtt termometer består av en pinne, eller sonde, som er skjøvet inn i kalkun eller annen type kjøtt. Det er en runde digitalt display over det, noe som indikerer riktig temperatur for ferdig kokt kjøtt. Noen har en bimetall stripe som presser en nål til nøyaktig temperatur. En pop-up timer er en type steketermometer som er noen ganger plassert i en kalkun. En fjær tvinger et materiale å dukke opp fra innsiden timeren når fjærfe er klar til å spise.

Kjøtt termometre kan brukes på biff, lam, biff, kjøttdeig og selv gryteretter. De bør plasseres i den tykkeste delen av kjøttet. Digitale kjøtt termometre kan plasseres i mat i 15 sekunder under kokeprosessen og fjernes.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com