Er Whole Grain Rye en sunn mat?

September 13
Er Whole Grain Rye en sunn mat?

I motsetning til raffinert rug, ikke fullkorn rug ikke sin spire og kli fjernet gjennom fresing. Den inneholder alle naturlig forekommende vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer fra hele korn. På grunn av dette, er fullkorn rug en bedre kilde til fiber enn raffinert rug eller andre malte korn og derfor tilbyr de samme fordelene som andre hele korn.

Beskrivelse

Rye ligner på hvete, men kornet er lengre og varierer i farge fra grå-grønn til gul-brun. Rye har vanligvis en dypere, sterkere smak enn andre korn og brød laget av rug er ofte tettere og mer kompakt på grunn av redusert elastisitet av rug gluten.

Fordeler med Whole Grain Rye

En diett som inneholder fullkorn rug og andre kilder til kostfiber kan redusere risikoen for slag, hjertesykdom, diabetes, visse typer kreft og andre helseproblemer. High-fiber matvarer også bidra til å redusere eller kontrollere vekten ved å gjøre du føler deg mettere lengre perioder, og dermed dempe trangen til å overspise til måltidene og snacks mellom måltidene. Fiber er ikke den eneste virkestoffet i fullkorn rug; Forskerne ser på de gunstige virkningene av lignans, antioksidanter, fenoliske syrer og phytoestrogens i hel-korn matvarer.

Kilder til Whole Grain Rye

Rye er ikke så kjent for de fleste amerikanske forbrukere som hel hvete eller havre, men det er tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker som pre-skiver brød, ofte delvis smaksatt med karve. Fullkorn rug er ofte funnet i brødmikser eller oppskrifter som stammer fra Skandinavia og Nord-Europa, men brød er ikke den eneste potensiell kilde til fullkorn rug. Den Helkorn Rådet sier at rug bær gjøre store filer til ris, supper og salater. Fullkorn rug er også tilgjengelig i mange helsekostbutikker i sprekker eller hele korn form eller som flak.

betraktninger

Ikke alle rug er hele korn, og du må sjekke maten etiketter nøye før du kjøper rug produkter for å sikre at du får så mye fiber som mulig. MayoClinic.com anbefaler å velge produkter som liste helkorn nær toppen av ingredienslisten, og kjøpe produkter som inneholder minst tre gram fiber per servering. Helkorn rug elementene kan også liste rug bær i ingredienslisten, ifølge helkorn Council.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com