Hvordan gifte osmiumtetroksyd

September 26

Osmiumtetroksyd (OSO4) er svært volatil forbindelse med sterke oksidasjonsegenskaper. Det er mest brukt som en katalysator i organiske synteser og som en fargeforbindelse i elektronmikroskopi. Osmiumtetroksyd er svært giftig selv i meget små konsentrasjoner, og betraktes som en potensiell kjemisk våpen. Eksponering for denne forbindelsen fører til alvorlig øyeirritasjon og eventuelt blindhet, samt lungeskader og mulig respirasjonssvikt. Avgiftning av osmiumtetroksyd løsninger er nødvendig for sin riktig avhending og utslipp dekontaminering. Ifølge University of Medicine og odontologi i New Jersey, er en 2 prosent løsning av osmiumtetroksyd løsning fullt nøytralisert med to ganger volumet av maisolje.

Bruksanvisning

1 Beregn maisolje volum V (olje) som skal brukes.
V (olje) = c (OSO4) x V (OSO4), hvor V (OSO4) er volumet av osmium-tetroksyd-oppløsning og c (OSO4) er dens konsentrasjon.
For eksempel, for å nøytralisere 10 ml 3 prosent osmiumtetroksyd-løsning, bør benyttes 30 (3 x 10) ml maisolje.

2 Legg maisolje til en løsning av osmiumtetroksyd.

3 Vent 3 til 5 minutter før løsningen blir svart.

4 Dypp et stykke filterpapiret i 2 til 3 sekunder inn frisk maisolje. Plasser filterpapiret over osmiumtetroksyd-løsning.

5 Hvis filterpapiret begynner å bli svart, legge til en ekstra porsjon av maisolje (ca. halvparten av det opprinnelige volum beregnet i trinn 1) til den osmiumtetroksyd-løsning. Vent 3 til 5 minutter.

Hint

  • Osmiumtetroksyd er ekstremt giftig. Bare spesialtrente laboratoriepersonell kan arbeide med osmiumtetroksyd.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com