Sensorisk Diet for Sensory-Søker Kids

April 22
Sensorisk Diet for Sensory-Søker Kids

Selv om det høres ut som en metode for å spise, er en sensorisk kosthold faktisk et sett av aktiviteter for sensoriske lystne barn. Målet med denne type diett er å gi struktur og beroligende aktiviteter for et barn som kan ha problemer med dagligdagse stimulerende midler i miljøet. Denne type diett hjelper barn å lære å håndtere i forhold som kan være overveldende.

Sensorisk Processing Disorder

Barn som er sanse søkende kan lide av sensorisk prosessering lidelse (SPD), en tilstand der kroppen er i stand til å ta inn informasjon gjennom sansene, men hjernen kan tolke informasjonen feil. Barn med SPD kan reagere negativt på miljømessige stimuli som kanskje ikke påvirke andre. For eksempel har noen barn med SPD bli overveldet på gruppearrangementer der det er for mange severdigheter, lyder og lukter. Ifølge Sensory Processing Disorder Foundation, mange barn med SPD lever i en sensorisk-søker modus som kan bli feildiagnostisert som ADHD.

Motor og Vestibulær

Noen barn som er sanse søkende kan trenge å øve aktiviteter som vil tilfredsstille deres behov for sanseinntrykk og som kan roe dem ned. Noen typer aktiviteter som barna kan gjøre på en sensorisk kosthold for å dekke vestibulære innspill inkluderer hoppe på en øvelse ball, hoppe på en trampoline, svingende, spinning eller rock i en gyngestol. I tillegg andre bevegelsesaktiviteter som krever bruk av store muskelgrupper omfatter skyve eller trekke tunge gjenstander, iført en vektet ryggsekk, raker løv eller gjøre push-ups.

andre Senses

Andre aktiviteter på en sensorisk kosthold innebære økt sanseinntrykk for barna gjennom bruk av sansene sine, for eksempel hørsel, berøring, lukt, smak og syn. Noen eksempler på aktiviteter på denne typen en sensorisk kosthold inkluderer taktile aktiviteter som å spille med rå bønner eller ris, leke med støping leire eller sand. Auditive oppgaver omfatter lytter til musikk eller hvit støy, mens visuelle oppgaver kan innebære å søke etter bilder på et kart eller sortering gjenstander etter farge.

Starter

Du må kanskje jobbe med legen din eller en ergoterapeut til å utvikle en sensorisk kosthold hvis barnet ditt er sensoriske søkende. En profesjonell terapeut kan tenke ut en diett som har hvilke typer aktiviteter som er spesifikke for ditt barns behov og vil være den rette tiden for å holde ham engasjert. Ofte innebærer en evaluering av ditt barns oppførsel for terapeuten å finne riktig type sanse diett. I tillegg kan terapeuten ha visse verktøy for sensoriske aktiviteter som hun vil bruke, og hun kan fortelle deg hva slags øvelser du kan gjøre hjemme.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com