Cyclo Cross Bike vs Mountain Bike

May 10
Cyclo Cross Bike vs Mountain Bike

Kjøpe en ny sykkel er spennende, men kan også være vanskelig når du er usikker på hva slags sykkel du trenger. Når man sammenligner terrengsykler og cyclocross sykler, det er noen likheter, men likevel svært store forskjeller mellom hver. For å hjelpe begrense dine valg og bestemme hvilken ville være bedre for dine sykling planer, må du vurdere hvilken type sykkel som passer best til det du har tenkt å gjøre.

Funksjon

Cyclocross sykler, eller racersykler, er bedre egnet for lys off-roading, for eksempel ridning på grus eller racing i gresset eller skitt i et kryss rase. Ifølge Bike Shark Bike Company, racersykler er mer som landeveissykler med små modifikasjoner. Du kan også tenke på racersykler som en kombinasjon av landeveissykler og terrengsykler.

Terrengsykler er best egnet for ujevnt terreng. Du kan ikke tenkt å ri i fjellet, men terrengsykler håndtere stier i parker og andre uteområder bedre enn cyclocross sykler. Terrengsykler kan brukes i cyclocross løp, men hvis du gjør det, baren ender må fjernes. Også avhengig av nivået på cyclocross du kjører, kan du også ha slipp barer.

Cross Bike og Mountain Bike Funksjoner

Begge racersykler og terrengsykler kommer med Knobby dekk, selv om glatte dekk kan monteres på kantene av hver type sykkel. Men, det er der de fleste av likhetene slutt.

Cross sykler har drop-bar ratt og turnus som ligner på en landeveissykkel. Dette innebærer forskyvning kan være integrert i bremsene eller på enden av dråpene. Cross sykler kan også komme med både på den buede delen av ratt og toppen av styret. De drivlinjer med langrenns sykler er typisk at av en road sykkel-tallet, selv om sykkeldeler, for eksempel kassetter og bakre utvendige gir, kan også brukes, avhengig av de individuelle behovene til føreren. Bremsene på en cyclocross sykkel er vanligvis cantilever bremser, som er sjelden funnet på vei eller terrengsykler. Også, racersykler vanligvis har en flat topp rør eller andre design, slik at sykkelen kan gjennomføres over skulderen for kryss løp.

Dekkene av terrengsykler er vanligvis bredere enn de av racersykler og er vanligvis knobbier, for å bedre grep sykling overflater. Mange syklister har nå skivebremser, selv om noen fortsatt bruke v-bremser. Suspensjon er tilgjengelig på gaffelen og for den bakre på terrengsykler. Terrengsykler bruke flate sykkelstyre og utløse eller grep shifters. Til slutt, er en annen stor forskjell at terrengsykler kommer med lavere gearing å navigere vanskelige terrenget.

Bestemme Mellom to sykler

Bestemme mellom et kors og terrengsykkel er enklere når du tar hensyn til hvordan og hvor du har tenkt å sykle. For eksempel, hvis du ser deg selv sykling terrengsykkel stier, på jakt etter steinete seksjoner å bombe gjennom, ridning svingete og flowy skitt stier eller rive selv ulendt terreng å ri skjønt, ville en terrengsykkel holde opp og håndtere bedre i disse betingelsene. Hvis du velger å konkurrere, mange terrengsykkel løpene er en time eller så lenge, selv om du kan finne løp som varer mange timer eller flere dager.

En cyclocross sykkel kan være et bedre valg hvis du foretrekker kortere og mer intense løp. Eller kanskje du vil ha en sykkel som kan godt ta deg med på en lang cross-country trek med fester for racks. Kanskje du vurderer road racing, men også nyte lys off-roading og trenger en sykkel som kan fungere for begge. I slike situasjoner kan en cross sykkel være et bedre valg.

Endre din sykkel for Allsidighet

Selv om hver type sykkelfunksjoner bedre for visse situasjoner, betyr ikke dette at du ikke kan endre aspekter av sykkelen for ulike oppgaver. For eksempel kan du sette glatte dekk på en cross sykkel og kjøre den veien. Du kan også gjøre dette med en terrengsykkel. En cross sykkel kan også ri og konkurrere ganske godt på noen enkelt spor. En terrengsykkel kan også brukes på en cross-country tur eller for kryss racing.

typer

Når du bestemmer hvilken type sykkel som passer best til din kjørestil og behov, er det fortsatt andre hensyn. Hver stil av sykkel kommer i forskjellige typer. For eksempel kan det være lurt å kjøpe en cyclocross sykkel som er lys og har geometri utviklet utelukkende for racing. Eller ønsker du kanskje en sykkel som har komponenter som er tøffe nok til å holde opp til ridning grusveier og sette i lange miles. Du kan også oppsøke en cross sykkel designet for randonneur.

Terrengsykler er tilgjengelig i mange stiler. Noen er helt stiv, hvilket betyr at de ikke har noen fjæring. Noen har bare en dempegaffel, kalt hardtail, mens andre er fulle suspensjon. Noen syklister har mye reise eller er laget bare for downhilling.

Over tid vil du lære om du trenger en sykkel spesielt utviklet for ett program, eller hvis en all-around krysse eller terrengsykkel vil opptre i alle kjøreforhold.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com