Advarsel tegn på Beslag

April 12

Beslag er ikke helt uvanlig: om en av 10 personer vil oppleve anfall i løpet av livet. En rekke forhold kan føre til en pågripelse. Vi skal se på advarselen tegn på et anfall, forklare hva det er og hva den underliggende årsaken kan være, se på behandlingstilbud og snakke om hva du skal gjøre hvis noen rundt deg har et anfall.

Advarsel tegn på et anfall

Folk som har hatt mer enn ett anfall kommer ofte til å gjenkjenne faresignalene som signaliserer at de er i ferd med å ha en. Disse skiltene kan inkludere fysiske symptomer som svimmelhet, hodepine, kvalme og nummenhet. Symptomer kan inkludere sensoriske symptomer som opplever en spesiell lukt, smak eller lyd, tap eller tåkesyn, racing tanker, og følelsen av déjà vu eller jamais vu. (Deja vu er følelsen du har vært et sted eller gjort noe før, jamais vu er følelsen, når du gjør noe kjent eller å være i et kjent miljø, som du aldri har vært der eller gjort det før.) En person i ferd med å oppleve en anfall noen ganger føler seg redd, eller omvendt, kan han oppleve en behagelig følelse.

Hva er et anfall?

Et anfall er en plutselig bølge av elektrisk aktivitet i hjernen. Den type anfall avhenger av hvilken del av hjernen og hvor mye av det er påvirket av den elektriske bølge. Generaliserte anfall påvirker begge halvkuler av hjernen og produsere tap av bevissthet, for bare noen sekunder eller opp til to minutter. Tonisk-kloniske anfall, også kjent som grand mal, er den vanligste typen av generaliserte anfall. De forårsaker stivne av lemmer, så krampetrekninger av lemmer og ansikt. Absenser, også kjent som petit mal, er kort, varer bare noen få sekunder, men gjør forårsake en mangel på bevissthet. Et barn kan ha opptil hundre petit mal anfall hver dag før han blir diagnostisert.

årsaker

Hvis en person har to eller flere anfall, de er sagt å ha epilepsi. Det finnes en rekke mulige årsaker, men de fleste mennesker med epilepsi har ikke noen av risikofaktorene, og årsaken er aldri kjent. Epilepsi kan være arvelig, forårsaket av en alvorlig hodeskade, eller cerebral parese, hjerneslag, hjerneinfeksjon eller svulst. Babyer som er små for alderen er mer utsatt for epilepsi. Inntar ulovlige stoffer som kokain kan føre til anfall. Det er viktig å se en nevrolog hvis du har et anfall.
For en person diagnostisert med epilepsi, utløser som kan føre til flere anfall omfatter glemme å ta medisinen (den vanligste årsaken), sykdom, alvorlig psykiske plager, tar medisiner som forstyrrer den anti-beslag medisiner og tung alkoholbruk.

Behandling

Mesteparten av tiden, kan epilepsi kontrolleres med medisiner. Det kan ta flere forsøk før du og legen din finne ut den rette resepten, til rett dosage.The store flertallet av mennesker med epilepsi vil være i stand til å kontrollere sine anfall med medisiner, men hvis det ikke er vellykket, er det andre muligheter, inkludert ketogen diett, vagus nerve stimulering og hjernekirurgi,

Hva gjør du hvis noen har et anfall

Vitne til et anfall kan være skremmende. Den beste tingen å gjøre er å holde ro og for å oppmuntre andre til ikke å overreagere. Prøv aldri å holde en person har et anfall, men fjerne eventuelle harde eller skarpe gjenstander fra området, og løsne slipset eller noe som er stramt rundt halsen. Sett noe mykt, som en foldet-up frakk, under hodet hennes. Snu personen forsiktig ned på siden hvis det er mulig. En person vil ikke svelge tungen under et anfall: ikke røre munnen. Bo med personen før anfallet er over, være rolig og betryggende, og tilbud om å ta henne med hjem, eller ringe en drosje hvis hun virker forvirret. Vanligvis er det ikke nødvendig å gå til sykehuset etter et anfall: når det er over, det er over.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com