Graviditet trimester Informasjon

May 2

Graviditet trimester Informasjon

første trimester

Den første trimester teknisk begynner før unnfangelsen selv oppstår. Når en graviditetstest er positiv, baserer legen en alder av svangerskapet på den første dagen av den siste menstruasjonssyklusen. For de fleste kvinner, betyr dette at når de oppdager at de er gravide, de er allerede fire til fem uker sammen i svangerskapet.

Den første trimester av svangerskapet dekker uker en til 13. Dette er en tid med enorme endringer for både mor og foster. Kvinner kan oppleve en rekke symptomer som morgenkvalme, økt følelse av lukt, hyppigere vannlating, såre og ømme bryster, bryst vekst og tretthet.

Fosteret også gjennomgår forandringer når den endres fra en masse av celler i begynnelsen til mer av en rumpetroll form. Ved utgangen av første trimester, er fosteret nesten fire inches lang og veier bare mer enn en unse ifølge den amerikanske Graviditet Association. Hjerteslag er vanligvis oppdaget av uke seks av svangerskapet og fosteret er i stand til å bli sett på en ultralyd. Selv om de fleste leger foretrekker å vente til litt senere i første trimester for første ultralyd med mindre de er underliggende helseproblemer eller en historie med svangerskapskomplikasjoner.

andre trimester

Den andre trimester av svangerskapet er fra uke 14 til uke 26. Den andre trimester ofte blir referert til som den bryllupsreise fase av svangerskapet som mange av de irriterende symptomer på den første trimester forsvinne. Moren vanligvis gjenvinner sine pre-graviditet energinivået og føles tilbake til det normale igjen. Hun kan forvente å få omtrent ett pund hver uke for en enkelt graviditet og vil begynne å vise i løpet av denne trimester.

Rundt uke 20, en ultralyd gjøres for å sjekke for fosterets utvikling. Dette er også når ultralyd tekniker kan lage en forutsigelse om kjønn på babyen. Selv om ikke 100 prosent nøyaktig, er det fortsatt en spennende tid for mor og far å finne ut om det er en gutt eller en jente. Movement også vil begynne å bli følt i andre trimester. I begynnelsen kan dette være en popping boble følelse i underlivet. Noen kvinner forveksle bevegelse for gass. Etter som ukene går, vil bevegelsene bli mer kraftfulle og vil være merk spark og slag.

Ifølge American Association graviditet, ved slutten av den andre trimester, babyen veier nær to pounds og er mer enn 13 inches lange. Organer utvikler i et hurtig tempo og kroppsfunksjoner begynner å skje.

tredje trimester

Denne siste trimester av svangerskapet omfatter fra uker 27 til 42, eller når barnet er levert. Mange kvinner vil oppleve tretthet i første trimester igjen. I tillegg, som livmor fortsetter sin raske ekspansjon, hun kan også oppleve kortpustethet, halsbrann, smerter i bekkenet, økt vannlating, runde ligament smerter og søvnvansker.

Braxton Hicks sammentrekninger er vanlig i løpet av tredje trimester. Dette er praksis sammentrekninger for livmor som er generelt smertefri og hjelper kroppen forberede seg for arbeid. Avtaler med legen vil flytte til hver to uker rundt uke 28, etterfulgt av ukentlige avtaler ved uke 36. Vektøkning vil fortsette på en til to pounds en uke til siste måned.

Babyen er ansett for å være full-term i uke 37. Men de fleste medisinske fagfolk ikke gripe inn med den naturlige arbeidsprosessen med mindre det er en medisinsk grunn til det. Noen kvinner vil gå utover sine forfallsdatoer med så mye som to uker før det medisinske personalet vil gripe inn for å begynne arbeidet. Ifølge American Graviditet Association, på 40 uker, er barnet mellom 19 og 21 inches lang og veier alt fra seks til 10 pounds.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com