Cushings sykdom Definition

June 11

Cushings sykdom Definition


Cushings sykdom er den langsiktige tilstand for å ha høye nivåer av glukokortikoider i kroppen, forårsaket av tilstedeværelsen av en adenom i hypofysen. Dette hypofysen tumor utgivelser høye nivåer av ACTH hormon, adrenocorticotropin, i blodet, som deretter fører til uttrykk av Cushings sykdom symptomer.

Identifikasjon

Den godartet svulst funnet på hypofysen frigjør store mengder av ACTH hormonet. Dette hormonet forårsaker deretter adrenal kjertel for å produsere kortikosteroider, men i store mengder, kan sammenlignes med den høye frigjørings nivåene av ACTH hormonet.

Funksjon

I Cushings sykdom hypofysen er vanligvis invadert med meget små svulster, eller mikroadenom, som vanligvis er mistenkt for å eksistere, når økte nivåer av ACTH hormon påvises i blodet. Tester er deretter utført for å nøyaktig identifisere tilstanden som Cushings sykdom.

symptomer

Selv om symptomene varierer fra person til person, er Cushings sykdom preget av fetende av overkroppen, med unntak av armer og ben. Også langsom sårtilheling og varige hudinfeksjoner, sensitiv hud, runde og fyldige ansikt, svake muskler, tretthet, uregelmessig menstruasjon hos kvinner, samt osteoporose, hypertensjon og økt blodsukker er også indikasjoner på Cushings sykdom.

effekter

Virkningene av den økte ACTH hormonet frigivelse kan føre til diabetes mellitus, fordi det fører til insulinresistens i kroppen, noe som forhindrer nedbryting av sirkulerende sukker, forårsaker hyperglykemi. Denne tilstanden påvirker også sinnet ved å forårsake følelser av angst, depresjon, panikk og andre psykologiske forhold.

kvinner

I tillegg til en uregelmessig menstruasjonssyklus, kan kvinner med Cushings sykdom blir sterile. Kvinner kan også vokse ansiktshår og hår på underlivet, kister, lår og nakke. Menn kan oppleve impotens og sterilitet, så vel.

Behandling

Cushings sykdom behandles ved å fjerne hypofyseadenomer. Operasjonen er ofte fulgt med stråling for å hindre gjentakelse av svulsten. Spesifikke behandling planer er utviklet for hver enkelt pasient, noe som kan innebære å ta kortison som pasienten kommer seg fra sykdommen. Hvis venstre ubehandlet, kan Cushings sykdom forårsake ytterligere skader på hjertet, og det kan bli livs at det går til pasienten.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com