Ernæring i sveitsiske Vs. American Cheese

March 22
Ernæring i sveitsiske Vs. American Cheese

Både sveitsiske og amerikanske oster er laget av kumelk. Sveitsisk ost kan referere til hvilket som helst antall oster med opprinnelse i Sveits og er karakterisert ved store hull som er resultatet av karbondioksyd frigjøres fra produktet under aldring. Amerikansk ost er et sterkt bearbeidet produkt som har flere konserveringsmidler og kunstige farger enn sveitsisk ost, og er generelt mindre næringsrik. Begge oster er en rik kilde til fett, protein og mineraler.

kalorier

Sveitserost har større energiverdi, med 380 kalorier per 3,5 oz. serverer vs. 239 kalorier i en lignende servering av amerikansk ost. En kalori er rett og slett et mål på varmen, men er en nøyaktig måte for å estimere mengden av energi en bestemt mat gir til kroppen. De fleste voksne trenger minst 2000 kalorier om dagen, og en 3,5 oz. servering av sveitsisk og amerikansk ost gir ca 19 og 12 prosent en typisk voksen minimum daglig kalori kravet, henholdsvis.

Fett

Mesteparten av vekten i sveitsisk ost kommer fra fett. Hver 3,5 oz. servering av sveitsisk ost inneholder 27,8 g fett, mens en 3,5 oz. servering av amerikansk ost inneholder 14 g. Begge oster er høy i fett, som en typisk 2000-kalori diett krever omtrent 44-78 g av dette makronæringsstoff daglig. Mens kroppen trenger fett i moderate mengder for energi, vitamin lagring og orgel beskyttelse, kan meget høyt fettinntak påvirker vektøkning og aterosklerose.

Protein

Hver 3,5 oz. servering av sveitsisk ost inneholder 26,93 g protein, mens en 3,5 oz. servering av amerikansk ost inneholder 16,7 g av dette makronæringsstoff. Protein er en viktig del av strukturen i kroppens celler og bidrar til å bygge og reparere cellevevet. En 2000-kalori diett krever omtrent 50 til 175 g protein hver dag.

karbohydrater

En 3,5 oz.serving av amerikansk ost inneholder 11,6 g karbohydrater, mens en 3,5 oz. servering av sveitsisk ost inneholder 5,38 g av dette makronæringsstoff. De fleste voksne trenger ca 225-325 g av totale karbohydrater hver dag. Kroppen omdanner karbohydrater til glukose eller blodsukker, og bruker det til drivstoff sitt energibehov.

mineraler

Både sveitsiske og amerikanske oster er høy i kalsium, med ca 79 og 56 prosent av den daglige verdien for de fleste voksne for dette mineralet, henholdsvis. Både sveitsiske og amerikanske oster er også høy i fosfor, selv om amerikansk ost inneholder noe mer. Sveitsiske og amerikanske oster er høy i sink og selen også, selv om sveitsisk ost inneholder mer av hver. Mineraler spiller en viktig rolle i alle de prosessene som styrer energi metabolisme, sentrale nervesystemet funksjon og immunsystemet helse.

Amerikansk ost inneholder 1,345 mg natrium per 3,5 oz. servering. Voksne bør begrense natrium inntak til 1500 mg daglig for å unngå høyt blodtrykk, ifølge American Heart Association. En lignende servering av sveitsisk ost inneholder 192 mg natrium.

Vitaminer

Både sveitsiske og amerikanske oster er høy i B-vitaminer og vitamin A, selv om sveitsisk ost inneholder vanligvis omtrent det dobbelte av vitamin B innhold som amerikansk ost. B-vitaminer å regulere den cellulære prosesser som konverterer næringsstoffer til energi og bidra til å bygge røde blodceller, mens vitamin A er viktig for sunn øyne, hud og tenner.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com