Hvordan Running øke lungekapasitet?

June 13
Hvordan Running øke lungekapasitet?

Hele dagen, lungene spiller en viktig rolle i å gi oksygen for at cellene i hele kroppen din. Uten ufrivillig handling av lungene, kan du ikke overleve. Under løping, lungene fungerer sammen med ditt hjerte og sirkulasjonssystemet til å gi oksygen til arbeidende muskler for energiproduksjon, øke volumet, hastighet og utveksling av gasser for å holde bena pumping.

Grunnleggende puste

Puste, også kalt ventilasjon, er en prosess drevet av en forskjell i lufttrykk mellom lungene og atmosfæren. Breathing har to faser, inspirasjon og utløp. Under inspirasjon, til mellomgulvet og musklene i brystkassen kontrakt, åpne opp brysthulen gi plass for lungene å blåse. Under utløp, musklene slappe av, krymper brystet hulrom og presser luft tilbake til atmosfæren. Under en langvarig løp, kan dine ventilasjons musklene blir slitne, noe som reduserer deres evne til å gi oksygen til leggmusklene, og fikk dem til tretthet i tillegg.

respirasjon

Den ord ventilasjon og respirasjon brukes ofte om hverandre, men de er forskjellige aspekter av lungefunksjonen. Mens ventilasjon er prosessen med å puste inn og ut, refererer åndedrett til utveksling av gasser i alveolene, som er de små lommer plassert på slutten av bronkialtreet hvor oksygen utveksles for karbondioksid. Som blod reiser gjennom lungene, de røde blodcellene slippe av karbondioksid, et avfallsprodukt fra energiproduksjon, som er utvist i atmosfæren når du puster ut. Samtidig, O2 molekyler fester seg til hemoglobin, et protein i de røde blodlegemer, og er gjennomført av blod til hjertet ditt, for å bli pumpet gjennom kroppen din. Respirasjon foregår også på cellene, der karbondioksid forkastet og byttes mot oksygen. Under løping, prosesser av ventilasjon og respirasjon fremskynde å møte oksygen krav i leggmusklene.

tidevolum

Den tidevolum av lungene er deres evne til å blåse. Tidevolum er begrenset av størrelsen på lungene dine, størrelsen på brysthulen og evnen til mellomgulvet og brystkasse muskler til kontrakt. Mens størrelsen på lungene og brystkassen ikke endres, kan det styrke og utholdenhet av inspiratoriske muskler bedre med trening, noe som gjør dem mer effektiv ved å utvide brysthulen, og mer motstandsdyktig mot trøtthet under løpet.

Lung Tilpasninger fra Running

Regelmessig utholdenhetstrening fører til forbedringer i lungene evne til å tilfredsstille den økte oksygenforbruk under løping. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, ditt maksimale frekvensen av lunge ventilasjon bedres som følge av økning i både tidevolum og respirasjonsfrekvens. Deres maksimale kapasitet for utveksling av oksygen og karbondioksid øker på grunn av en økning i blodstrømmen i lungene, spesielt de øvre områder. De økte strømnings resultater fra en treningseffekt som øker blodvolum, arteriell diameter og antall kapillærer i lungevevet.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com