Vegan komplett protein Kilder

March 8
Vegan komplett protein Kilder

Oversikt

Protein er en viktig del av kostholdet ditt. Protein er nødvendig for vevsvekst og reparasjon og er en viktig del av hver celle og organ. Det er ikke vanskelig for veganere å få nok protein i kosten, i henhold til Vegetarian Resource Group. Matvarer gir enten fullstendig eller ufullstendig protein, avhengig av hvorvidt eller ikke de inneholder alle de nødvendige byggesteinene i proteiner eller aminosyrer. Det er vegansk kilder til komplett protein.

quinoa

Vegan komplett protein Kilder

Quinoa inneholder alle aminosyrer som er nødvendig for å være en komplett protein. Quinoa er korn-lignende og beskrevet som å ha en crunchy, myke og kremaktig konsistens og en nøtteaktig smak. Den har 9 gram protein per kopp. Det er også en god kilde til mineraler mangan, magnesium, jern, kobber og fosfor. Quinoa kokker typisk i 15 minutter, og det kan være tørr-stekt før matlaging for å øke sin nøtteaktig smak.

soya

Vegan komplett protein Kilder

Soya er en komplett protein. Det finnes i mange matvarer og forberedt mange forskjellige måter, blant annet soyasaus, miso, tofu, tempeh, soyamelk og soya mel, og i vegetariske matvarer som veggisburgere og meatless pølser. Soya kan ha andre fordeler utover å tilby høy kvalitet protein, ifølge Aaron J. Michelfelder, MD, i 1. januar 2009 utgaven av tidsskriftet American Family Physician. Soya kan forbedre kolesterolnivået, å opprettholde sterke bein, og forebygge brudd og redusere hetetokter i overgangsalderen, sier Michelfelder.

Komplementære Proteiner

Vegan komplett protein Kilder

Matvarer som er ufullstendige proteiner gir ikke alle de nødvendige aminosyrer. Komplementære proteiner er mat som gir de manglende aminosyrer og fullføre protein i kroppen når det spises på samme dag, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Som et eksempel, bønner og ris er både ufullstendig proteiner, men samlet gir de alle de nødvendige aminosyrer. Det ble vanlig å tro at gratis proteiner måtte spises i samme måltid, men eksperter sier nå at kroppen kan kombinere dem så lenge de er spist på samme dag.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com