Tidlig språkutvikling hos barn i alderen 3-5

February 1
Tidlig språkutvikling hos barn i alderen 3-5

Barn i alderen 3 til 5 plukke opp språkferdigheter fra kolleger, pårørende, bøker, etiketter, rutinemessige aktiviteter og sanger. I denne alderen, barn eksperimentere med språk og bruker ord på kreative måter. Barn i denne aldersgruppen regnes preschoolers, og flere språk oppnådde milepæler i løpet av denne tiden støtte kommende sammenhenger mellom skriving og språk.

Identifikasjon

Språkutvikling er prosessen der barn lærer å uttrykke seg og til å samhandle med andre. Barn lærer formål og regler i språket selv fra fødselen, når omsorgs svare på rop, og i løpet av pjokk og førskolen år, når språket er formidlet gjennom ord, skilt, bøker og gester. Språk milepæler eller rutetider fungere som en guide til normal språkutvikling og viser "en generell alder og tid" når de fleste barn vil mestre visse ferdigheter, ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders.

Funksjon

Språkferdigheter aktiver preschoolers å kommunisere med kolleger og omsorgspersoner og å snakke og samhandle effektivt med andre. Når små barn samhandler med andre språkbrukere, de "lære å bruke språket til å formidle beskjeder, for å uttrykke følelser, og for å oppnå intensjonene som gjør dem i stand til å fungere i et samfunn,» ifølge literacy spesialist Mei-Yu Lu i "Språk Development i de første årene. " Språkferdigheter hjelpe barn å løse konflikter, navn og forstå sine egne følelser og skape komplekse resonnement ferdigheter.

Age 3 til 4 Milepæler

På tre til fire år, gjør et barn verbale forespørsler, diskuterer virkelige hendelser, later til å skrive, gjør opp historier og nyter å se på og lytte til alderstilpasset fiction og sakprosa bøker, ifølge Kids Source Online. Barn i denne alderen er også i stand til å svare på enkle spørsmål, identifisere farger, beskrive bruk av vanlige gjenstander som biler eller skjeer, gjenta setninger og bruke verb som slutter på "ing", ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders.

Alder 4 til 5 milepæler

En preschooler alderen 4-5 kan gjenkjenne noen bokstaver hvis lært; kan være i stand til å skrive ut sitt første navn; gjenkjenner kjente ord; liker å synge, rim og dumme ord; snakker i mer komplekse setninger; og kan navngi seks til åtte farger og noen former, i henhold til Iowa State University Extension. Barn i denne alderen også liker å fortelle vitser, følg instruksjonene med mer enn ett trinn, bære på kompliserte samtaler og kan lære deres adresse, fullt navn og telefonnummer hvis oppmuntret, legger University Extension.

Potensielle

Engasjere barn som bruker språk aktiviteter for å fremme språkutvikling. Oppmuntre 3 til 4 -åring ved å inkludere henne i dagligdags samtale, forklarer rutiner, stille spørsmål og lytte, råder Iowa State University Extension. Les til din preschooler og gi henne bøker å nyte på egen hånd. Du kan gi næring til din 4- til 5-åringen språkutvikling med regelmessige besøk til biblioteket, telling og farge spill, kreativ historiefortelling og spøk fortelle, legger University Extension.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com