Beste dietter for diabetikere med høy urin protein

June 12

Proteinuri er en tilstand karakterisert ved en overdreven mengde protein i urinen. Feilfungerende nyrer sliter med å filtrere avfallsstoffer og protein, som kan føre til nyresvikt. Ifølge The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, diabetes er den ledende årsaken til end-stage renal sykdom. Finn ut hva den beste dietten er for deg å hindre proteinuri og opprettholde sunne nyrer.

Protein og Dairy

Animalsk protein legger unødig stress på dårlig fungerende nyrer. The National Kidney Foundation anbefaler å begrense all protein og salt. Faktisk, foreslår National Institutes of Health får bare 0,6 gram protein per dag. Matvarer med lave nivåer av proteinet inkluderer grønnsaker, soyaprodukter tofu og tempeh, og kjøtt alternativer. Meieriprodukter er høy i fosfor. Personer med nyresykdom har et høyt nivå av fosfor i blodet, noe som fører til lave nivåer av kalsium og bentap. Bytt ut melkeprodukter med soyamelk, mandel ost og kokos iskrem. Lav-fett yoghurt, cottage cheese, geitost og fetaost er gode alternative muligheter.

natrium

En diett høy i natrium øker væskeretensjon, som allerede er forverret av funksjonsfeil nyrer. Nyrer som er i stand til å skille ut salt begynne å bygge opp et toksisk nivå av avfall og væske i kroppen. Ødem er en tilstand som oppstår når nyrene produserer mindre urin. Kroppen begynner å hovne opp, og giftstoffer kan hope seg opp i blodet. Forhindre denne tilstanden ved å unngå alle natrium-rik mat, for eksempel bearbeidet mat, hermetisert suppe, fet og stekt mat, saus, sauser, chips, kjeks og saltet fisk. Begrens spise ute, fordi de fleste tilberedt mat inneholder salt. All mat som ble laget med en gni eller er panert bør unngås, også. I stedet for salt, bruker friske urter og krydder for å legge liv til mat.

kalium

Problematiske nyrer kan ikke fjerne kalium fra kroppen, og for mye kalium kan føre til uregelmessige hjerteslag. Matvarer med kalium inkluderer appelsiner, bananer, poteter, nøtter, lima bønner, avokado, blomkål og tørket frukt.

karbohydrater

Fordi diabetikere må opprettholde normale blodsukkernivået, kan karbohydrater trenger å være begrenset i kostholdet. Den typiske mengden anbefalt av American Diabetes Association er mellom 45 og 65 gram per måltid. Folk på friske nyre kosthold, men bør få mest mulig ut av sine kalorier fra karbohydrater. Dette kan utgjøre et problem for diabetikere. Sjekk med legen din for å finne ut hvor mange karbohydrater du trenger daglig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com