Tegn og symptomer på en treg Thyroid

August 7

Tegn og symptomer på en treg Thyroid


Den skjoldbrusk er en liten kjertel på forsiden av halsen som utskiller hormoner som regulerer stoffskiftet. En treg skjoldbruskkjertelen, også kalt en underactive skjoldbruskkjertelen eller hypotyreose, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. En treg skjoldbruskkjertelen kan gjøre deg svak, vekt og oppleve andre tegn og symptomer.

Trøtthet og vektøkning

Når skjoldbruskkjertelen er treg, det også bremser ned stoffskiftet. Dette kan føre til at du føler deg trøtt hele tiden. Du kan også få vekt selv om appetitten er redusert. I tillegg kan du føle seg svak og har nedsatt mental funksjon, for eksempel problemer med konsentrasjon og huske ting.

muskelsmerter

En underactive skjoldbruskkjertelen kan føre til smerter i muskler og ledd. Dette kan manifestere seg som smerter og stivhet. Musklene kan også føle seg svakere enn normalt, og du kan oppleve kramper og nummenhet. The University of Maryland Medical Center sier at personer med en langsom skjoldbruskkjertelen er mer utsatt for leddgikt og carpal tunnel syndrom.

Hud og hår endringer

Endringer i hud og hår er vanlig hos personer med en langsom skjoldbruskkjertelen. Huden kan bli tørr og ru og vises blek. Huden kan også bli mer følsomme for kulde, og du kan svette mindre. Hypotyreose kan føre til at håret blir tynn og sprø, og det kan også falle ut. Neglene kan bli sprø, også.

seksuelle Uregelmessigheter

Skjoldbrusk spiller en rolle i å regulere kjønnshormoner; så når det ikke fungerer som den skal, kan det føre til en rekke seksuelle symptomer. Kvinner med en underactive skjoldbruskkjertelen kan ha uregelmessig menstruasjon og en dypere enn normalt stemme. En treg skjoldbruskkjertelen kan føre til både tidlig eller forsinket pubertet hos gutter og jenter.

andre symptomer

Andre symptomer som kan være forårsaket av en langsom skjoldbruskkjertelen inkluderer: en oppblåst i ansiktet, hodepine, depresjon, forstoppelse, høyt kolesterol, hørselstap og søvnapné. Barn med hypotyreose kan oppleve noen forskjellige symptomer, inkludert: forkrøplet vekst, lærevansker, forsinket tenner og gulsott.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com