Hva er behandlingen for Stevens Johnson syndrom?

March 24

Hva er behandlingen for Stevens Johnson syndrom?


Stevens-Johnson syndrom er en potensielt farlig hud tilstand som forårsaker smertefulle blemmer og død hud. Tilstanden er forårsaket av en alvorlig allergisk reaksjon på medisiner eller fra infeksjoner. Ifølge Johns Hopkins Medicine, er tilstanden mest vanlig hos barn og yngre voksne, men hvem som helst kan utvikle sykdommen. Uten behandling kan du utvikle permanent synstap hvis sykdommen utvikler seg i øynene, hudinfeksjoner, sepsis, permanent hudskade og skade på indre organer.

årsaker

Ifølge Mayo Clinic, den største faktoren for utvikling av Stevens-Johnson syndrom er bruk av visse medisiner. Slike medisiner kan inkludere NSAIDS, som ibuprofen, anti-gikt medisiner, som allopurinol, penicilliner, sulfonamider, og anti-convulsants. Infeksjoner fra sykdommer som HIV, kan influensa, herpes, tyfus, difteri og hepatitt også forårsake sykdommen.

stoppe Medisiner

Behandlingen for Stevens-Johnson syndrom krever sykehusinnleggelse uansett årsak. Hvis du har tatt et medikament som har gjort deg hyper-sensitive, vil legen din ber deg slutte å bruke noen form for medisiner. Legen din vil da spørre hva tidligere medisiner du har tatt for å prøve å finne ut om sykdommen ble forårsaket av medikamentbruk.

støttende Care

Hudskader fra Stevens-Johnson kan skape et tap av væske gjennom hele kroppen. Støttende omsorg krever påfyll av tapt væske, som vanligvis er gjort med en behandling av væsker gjennom en nesesonde. En nesesonde er plassert gjennom neseboret og matet inn magen. Hvis du har noen hudlesjoner, vil de bli vurdert og pleies. Hvis du har hud som har dødd, vil denne huden fjernes. En dressing med anestesi salver vil bli plassert over de berørte områdene.

medisiner

Medisiner som smertestillende midler for å lindre smerte og antihistaminer for å lindre kløe mens huden helbreder, vil bli gitt. Antibiotika vil også bli administrert for å redusere utviklingen av en infeksjon. Ifølge Mayo Clinic, kan du også bli gitt en intravenøs kortikosteroid, som kan bidra til redusere utvinning tid, så vel som "alvorlighetsgraden av symptomene dine." Du kan også gis immunglobulin intravenøst, som er et medikament som har antistoffer som kan hjelpe immunforsvaret bekjempe Stevens-Johnson.

Negl

Hvis du har lidd massiv hud tap som følge av sykdommen, vil en hud pode være nødvendig å hjelpe huden din leges. For en hud pode, er huden fjernet fra en del av kroppen din, for eksempel låret, og deretter festet til det berørte området. Hvis årsaken til sykdommen kan bestemmes, vil huden din vanligvis begynner å vokse med en pode på plass etter et par dager. Hvis saken var alvorlig, kan det ta mange måneder før sårene dine vil begynne å forbedre.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com