Aspergers symptomer hos kvinner

July 1

Helsepersonell diagnostisere betydelig flere gutter enn jenter med Aspergers syndrom, en form for autisme. Men noen forskere mener mange unge jenter med Aspergers er aldri diagnostisert fordi symptomene er annerledes enn for gutter.

Passive Symptomer

Symptomer på Aspergers syndrom i jenter har en tendens til å være mer passiv og mindre opplagt enn hos gutter. Jenter, for eksempel, er ikke like sannsynlig å være aggressiv. Voksne kan se jentas sosiale vansker som følge av en sjenert personlighet.

sosial fungering

Jenter med Aspergers generelt har et større ønske om å få kontakt med andre enn gutter gjør. Ifølge nevropsykolog Elizabeth Roberts fra New York University Child Study Center, jenter også er flinkere til å kopiere adferd og vesen av andre rundt dem.

obsessive interesser

Selv om jenter med Aspergers blitt besatt av bestemte områder av interesse, deres interesser ofte passer de andre jentene. Dette er vanligvis ikke sant for gutter med Aspergers, som kan ha merkelige opptak som støvsugere og elektriske brytere.

Barndom Behavior Persistence

Aspergers syndrom i jenter kan bli mer opplagt når de flytter inn i tenårene, da de ikke vokser ut av å spille med dukker og ha imaginære venner.

Betydning

Ifølge artikkel i Newsweek magazine en 2008, noen spesialister spår at etter hvert som flere jenter blir diagnostisert med Aspergers syndrom, vil hele profilen til sykdommen endres.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com