Slik unngår du at en lav hvit Count under kjemoterapi

December 15

Hvite blodceller ofte innom pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Kjemoterapi er rettet mot hvite blodceller høyre langs med kreft eller kreftceller. Når en hvit blodceller begynner å slippe, blir pasienten mer utsatt for bakterier, virus og infeksjoner fordi hvite blodcellene er kroppens beskyttere mot sykdom. Prøver å hindre et lavt antall hvite blodlegemer er veldig viktig hvis du er en pasient som gjennomgår kjemoterapi.

Bruksanvisning

1 Forstå legen din vil sannsynligvis foreskrive en hvit blodcelle booster, noe som øker antall hvite blodlegemer, hvis du er i faresonen for å utvikle et svært lavt antall hvite blodlegemer. Noen tap av hvite blodceller er å forvente under kjemoterapi, men du fortsatt trenger å beholde et antall celler for å hjelpe bekjempe bakterier og infeksjoner. Hvite blodlegemer boosters kalles CSF, eller kolonistimulerende faktor, og de kan være foreskrevet så snart du begynner å kjemoterapi.

2 Forstå at for å redusere risikoen for å utvikle et farlig lavt antall hvite blodlegemer, kan legen redusere dosen av kjemoterapi. Hvis du allerede er i faresonen for å utvikle et lavt antall hvite blodlegemer, kan legen din vurdere å utsette kjemoterapi til risikofaktorene er behandlet eller hvite blodlegemer er tilbake til det normale. Dette vil bidra til å forhindre en farlig lavt antall hvite blodceller fra å utvikle i løpet av kjemoterapi behandlinger.

3 Vet at legen din vil nøye overvåke hvite blodceller mens du gjennomgår cellegiftbehandling. Hvis antall hvite blodceller blir for lavt, vil du ikke lenger være i stand til å bekjempe eventuelle infeksjoner i kroppen din. Derfor vil du være konsekvent overvåkes, slik at legen kan gripe inn med enten medisiner eller ved å senke kjemoterapi dose så snart du er i risikosonen for å utvikle et farlig lavt antall hvite blodlegemer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com