Ernæringsmessige verdier av lettmelk

March 16

Lettmelk, også kjent som lettmelk, er et fast innslag på mange dagligvarebutikker. Det er to hovedtyper av lettmelk, 1 prosent og 2 prosent melkefett. Begge disse versjonene er sunnere enn vanlig helmelk, som de har mer av fettet fjernes. Med det blir sagt, det er både positive og negative, ernæringsmessig, til denne typen melk.

kalorier

Den to prosent versjon av lettmelk har 122 kalorier per 1-kopp servering. Den 1 prosent versjon av lettmelk har bare 102 kalorier i en 1-kopp servering. Dette er på grunn av den lavere melkefettinnhold, som en god del av kaloriene kommer fra fett i begge versjoner av skummet melk.

Fett

De to prosent versjon av semi-skummet melk har 5 g fett. Av dette fettet er 3 g mettet. Dette er 15 prosent av det daglige anbefalte mengden mettet fett. 1 prosent versjonen har bare 2 g fett. Disse to g er mettet fett, som kommer til bare åtte prosent av det daglige verdi av mettet fett. Den to prosent versjonen har litt mer sunt fett enn 1 prosent versjonen (1,6 g umettet fett kontra 0,8 g umettet fett).

Protein

Protein er viktig for vekst av muskler, så vel som for reparasjon av musklene. Protein er også viktig for håret, huden og neglene. En porsjon på 2 prosent skummet melk har 8,1 g protein. Dette er 16 prosent av det daglige verdi av protein. 1 prosent versjon har faktisk litt mer protein, 8,2 g protein per porsjon.

Vitaminer

Både 1 prosent og 2 prosent skummet melk har lignende ernæringsmessige verdier som fett som vitaminer er bekymret. Begge har 10 prosent av mer av vitamin D, riboflavin, og vitamin B12. Vitamin D er viktig for absorbsjon av maten, samt kalsium transport i kroppen, ifølge Nutrition.

mineraler

Både en prosent og 2 prosent versjoner av skummet melk er høy i kalsium. Begge har rundt 290 mg kalsium. Dette er 29 prosent av det daglige verdi av kalsium, som er viktig for sterke tenner og bein. Begge versjonene har også 23 prosent av det daglige verdi av fosfor. Fosfor er viktig for forskjellige kjemiske reaksjoner i kroppen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com