Paracetamol: leverskader Symptomer

May 23

Oversikt

Mer enn 100 over-the-counter medisiner for voksne og barn inneholder paracetamol, rapporterer "The Merck Manual for helsepersonell." Mange kombinasjon reseptbelagte medisiner inneholder også paracetamol. Selv om paracetamol vanligvis beviser trygt når det tas i anbefalte doser, kan en overdose føre til alvorlige, potensielt dødelig leverskade. Gjenkjenne symptomene på paracetamol overdose og søker umiddelbar medisinsk behandling kan begrense leverskade.

Tidlig Kvalme og oppkast

I de første 24 timene etter en paracetamol overdose, kvalme og oppkast er de dominerende symptomer. Folk som utilsiktet har overdose eller foreldre til barn som har konsumert for mye paracetamol ofte ikke identifisere disse symptomene som er relatert til en overdose medikamenter, ofte fører til en forsinkelse i behandlingen.

overdreven svette

Voksne og barn kan utvise rikelig svette i den tidlige fasen etter en paracetamol overdose. Foreldre kan misidentify dette symptomet som bevis på en feber og gi et barn lider av ukjent paracetamol forgiftning ekstra doser av medisinen.

Høyre Øvre magesmerter

Omtrent 24 timer etter inntak av en paracetamol overdose, kvalme og oppkast gradvis avta og høyre øvre magesmerter utvikler. Denne smerten oppstår fra leveren som giftige biprodukter av paracetamol akkumuleres i orgelet og forårsake vevsskade. Den høyre øvre del av magen viser seg øm for trykk. Blodprøver vanligvis avsløre betydelig forhøyede leverenzymnivåer, noe som indikerer levercelleskade.

Tilbakevendende Kvalme og oppkast

På omtrent den tredje til femte dagen etter en paracetamol overdose, kvalme og oppkast går igjen som leversvikt utvikler seg. Personer som lider av en overdose er alvorlig syk på dette stadiet av paracetamol forgiftning, vanligvis krever behandling i en intensivavdeling.

Gul misfarging av huden

Som leversvikt utvikler seg, folk med paracetamol forgiftning utvikler ofte gul misfarging av huden som kalles gulsott. Leveren inneholder normalt den gule kjemisk bilirubin i gallen. Med leversvikt, men bygger bilirubin opp i blodet og forårsaker gule flekker av hud og det hvite i øynene.

mørk urin

Overskudd av bilirubin i blodet i forbindelse med paracetamol-indusert leversvikt søl i urinen, forårsaker en dyp gul til brun utseende. I noen mennesker, utvikler nyresvikt sammen med leversvikt. I slike tilfeller kan en kraftig reduksjon i urinproduksjon forekommer.

Forvirring, tretthet og Coma

Alvorlig paracetamol-indusert leversvikt kan føre til en opphoping av flere giftige kjemikalier i blodet, noe som ofte påvirke hjernens funksjon. Vanlige symptomer som forvirring, døsighet, redusert årvåkenhet og problemer med å vekke en respons fra pasienten. Alvorlighetsgraden av en persons hjerne-relaterte symptomer gjenspeiler vanligvis graden av leversvikt. Denne tilstanden, som kalles hepatisk encefalopati, kan utvikle seg til koma i mennesker med dyp leversvikt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com