Behandling bipolar lidelse med ernæring & amp; Kosthold

March 18
Behandling bipolar lidelse med ernæring & amp; Kosthold

Den impulsivitet, irritabilitet og oppstemthet assosiert med bipolar lidelse rammer nesten 2 millioner amerikanere. Humørsvingninger som spenner fra maniske episoder til deprimert stater kan være følelsesmessig ødeleggende og fysisk utmattende. Fordi kosthold og ernæring spiller en rolle i denne syklusen av ustabilitet, må de med bipolar lidelse være forsiktig med maten de spiser. Selv om vitaminer og mineraler alene er ikke sannsynlig å redusere symptomer på bipolar lidelse, supplere kostholdet mens du tar medisinen vil øke den reelle effekten av behandling samtidig minimere eventuelle bivirkninger.

Trinn 1

Konsumere større mengder av omega-3 fettsyrer. Disse syrer er ofte funnet i fisk, slik som sild, makrell, laks, tunfisk og ørret. Fiskeolje inneholder eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), som begge reduserer risikoen forbundet med hjerte-og karsykdommer og forhøyede triglyserider. Inntak av fiskeolje ved nivåer på 0,5 til 1,8 g per dag modulerer områder av hjernen som er assosiert med humør og adferd, og dermed redusere symptomer på bipolar lidelse slik som depresjon. Hvis du er vegetarianer eller rett og slett ikke liker fisk, bør du vurdere å ta kosttilskudd i pilleform eller prøve å spise valnøtter, linfrø og rapsolje, som alle øker omega-3 nivåer i kroppen.

trinn 2

Begrens inntaket av tyramin og alkohol hvis du bruker psykotrope medisiner. Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) er kraftige antidepressiva ofte foreskrevet for personer med bipolar lidelse. Tyramin er funnet i mange matvarer, og kan reagere med MAO-hemmere, hvilket resulterer i høyt eller lavt blodtrykk, diaré og hodepine. Foods høy i tyramin inkluderer yoghurt, lever, fermenterte pølser, linser, lima bønner, sukkererter, bananer, fiken og rosiner. Blanding noen form for alkohol med MAO-hemmere er uklokt. Gjør du det kan forverre bipolare symptomer ved å forårsake hypertensjon eller utløse en manisk-depressiv tilstand.

trinn 3

Bruk salt konsekvent. En primær årsak til bipolar lidelse er en ubalanse av natrium i hjernen. Av denne grunn leger ofte fore litium, en natrium-modulator. Men når du konsumerer store mengder salt, eller slutte å bruke salt helt, litium i systemet forverrer denne ubalansen, enten gjengi medisiner ineffektiv eller heve den til giftige nivåer. Videre kan ubalansert saltinntak føre til mental forvirring, svetting, feber, diaré, nyreproblemer og væskeansamlinger. Derfor vet hvor mye salt du tar i daglig og holde dette beløpet i samsvar med den dose av litium skrevet ut til deg.

Trinn 4

Unngå mat høy i mettet fett. Selv om 70 til 80 prosent av bipolare pasienter svare på litium, må de ta stoffet i flere uker før den trer i kraft. Av denne grunn er hurtigvirkende psykofarmaka slik som benzodiazepiner, antipsykotika og antidepressiva vanligvis foreskrevet i mellomtiden. En potensiell bivirkning av antidepressiva er vektøkning. For å minimere dette, unngå høy-fett måltider og prøver å trene regelmessig. Spis sunne grønnsaker og magert kjøtt for å redusere risikoen for fedme og hypertensjon.

Trinn 5

Drikk vann, melk eller juice i stedet for å drikke med høyt koffein. Høy inntak av koffein forverrer symptomene på bipolar lidelse og kan utløse angrep. Vanligvis når noen med bipolar lidelse er i en depressiv tilstand, vil han konsumere høyere nivåer av koffein for å heve humøret hans, som kan svinge den personen inn i en manisk tilstand ved å motvirke de sedative effektene av benzodiazepiner, hemme normale søvnmønster, høyne angst, heve hjerteslag og initiere panikkanfall. Reduser inntak av koffein ved å kutte ned på sjokolade, kaffe, brus og andre koffeinholdige mat eller drikke.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com