Bivirkninger av selleri

September 2
Bivirkninger av selleri

Selleri - vitenskapelig navn Apium graveolens - er en plante med skarp grønn stilker spises både rå og kokt. Native til Middelhavsregionen, er det blitt dyrket siden gamle greske tider. Selleri er en vanlig del av vekt-tap dietter, som det er lav i kalorier og høy i næringsstoffer. Selleri frø er også noen ganger brukt som en urtemedisin. Det er noen helsemessige bekymringer angående selleri, men, som du bør være klar over.

allergiske reaksjoner

Selleri er en svært vanlig allergen og reaksjoner på det kan være livstruende. Hvis du er allergisk mot bjørkepollen eller burot, er du sannsynligvis også reagere på selleri. Symptomene kan være kløe og utslett, hevelse i ansikt, munn, tunge og hals, svimmelhet og magesyke. En mer alvorlig reaksjon som kalles anafylaktisk sjokk er preget av svimmelhet, en blodtrykksfall, rask puls og pustevansker. Anafylaktisk sjokk er en alvorlig medisinsk tilstand som kan føre til koma og død. Cooking påvirker ikke allergifremkallende potensialet av selleri.

foto

Selleri inneholder flere stoffer som kalles furanocoumarins. Disse kjemikaliene føre til at huden til å være lysfølsomme - det er, følsomme for sterkt lys, særlig sollys. Vanligvis denne reaksjonen skjer på grunn av intensiv behandling; det er vanlig blant landbruksarbeidere, for eksempel. Rapporterer imidlertid Dermanet New Zealand at "noen ganger, inntak av disse kjemikaliene i selleri suppe kan forårsake generalisert Søn følsomhet, og flere mennesker har utviklet alvorlig solbrenthet etter å ha spist selleri suppe og deretter gå ut i solen eller i et solstudio."

nyre~~POS=TRUNC problemer~~POS=HEADCOMP

Selleri er både rik på vann og en naturlig vanndrivende. Derfor folk med nyreproblemer bør overvåke deres selleri inntak, som overdreven forbruk kan sette ekstra belastning på nyrene. Rådfør deg med lege dersom dette er et problem for deg.

Bekymringer for gravide

Gravide kvinner bør unngå store doser av selleri og selleri seedet som det kan forårsake blødninger og livmor sammentrekninger. Sporadisk forbruk som en del av en godt balansert kosthold er ikke et problem.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com