Følsomhet for UV-lys

September 27

Følsomhet for UV-lys


Folk generelt er lys-elskende skapninger som er aktive når solen skinner utenfor. Men noen individer er følsomme for visse typer av lys som inneholder ultrafiolette stråler. Selv om denne tilstanden vanligvis ikke er alvorlig, kan det være ødeleggende i alvorlige tilfeller, og nesten alltid gir den lidende minst mildt ubehag. Siden følsomhet for ultrafiolette stråler kan etterligne andre hudsykdommer, er det fordelaktig å vite mer om problemet før de søker en endelig diagnose.

Definisjon

Følsomhet for ultrafiolett lys, også kjent som foto, er en intoleranse for lys i det ultrafiolette spektrum, som er lette personer kan ikke se. Det resulterer i irritasjon av huden. Noen omtaler foto som solen allergi, men solen er ikke den eneste agent involvert i foto og ikke alle foto innebærer allergisk reaksjon. Tilstanden viser vanligvis opp med eksponering for solen, men det kan også dukke opp etter eksponering for noen lampe som sender ut UV-stråler.

typer

Det er fem hovedtyper av foto, ifølge Dermnetnz.org. Disse inkluderer idiopatisk, eksogene, metabolske, photoexacerbated og genetisk fotosensitivitet. Alle disse typer har forskjellige årsaker.

årsaker

Dermnetnz.org forklarer at legene ikke vet hva som forårsaker idiopatisk foto i de fleste tilfeller. Eksogent foto oppstår når en person setter et eksternt middel, slik som en topisk krem ​​eller medisin, på huden; sollyset enten aktiverer agenten så det direkte skader huden (fototoksisk reaksjon) eller det endrer stoffet slik at kroppens immunsystem ønsker å angripe den (fotoallergisk reaksjon). Metabolsk foto oppstår når det er et problem med en persons metabolske funksjon eller kjemiske nivåer. Photoexacerbated foto er forårsaket av underliggende medisinske tilstander som kan påvirke huden som lupus. Genetisk foto er et resultat av genetisk defekt.

Ultrafiolett Typer

Folk kan være følsomme for en av de tre hovedtyper av ultrafiolett lys. Disse inkluderer ultrafiolett A, ultrafiolett B og ultrafiolett C. Ifølge Dermnetnz.org, de fleste mennesker er følsomme for ultrafiolett A.

symptomer

Personer med foto kan oppleve kløe, svie, rødhet eller blemmer i huden. Noen mennesker opplever et utslett som kalles photodermatosis.

testing

Leger teste mennesker for fotosensitivitet ved å utsette et område av huden til en lyskilde som sender ut ultrafiolette stråler. Hvis huden reagerer på lys, og deretter en diagnose av foto er gitt. Hvis en lege har mistanke om at foto er eksogene, det vil si som følge av kontakt med et stoff, så legen kan sette på et plaster som inneholder en mistenkt stoff på huden for en til to dager, og deretter utføre lyset test. Hvis huden reagerer primært der lappene ble plassert, så indikerer dette stoffet er problematisk.

Behandling

Ifølge Dermnetnz.org og Medicinenet.com, leger vanligvis behandler foto ved hjelp av solkrem og begrense soleksponering. Aktuelt salver og muntlig tabletter også lindre symptomene. I noen tilfeller har folk til å slutte å bruke midler som synes å øke fotosensitivitet. Disse metodene kan ikke "kurere" den foto, avhengig av årsaken.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com