Alkohol Addiction Symptomer

March 26

Alkohol avhengighet symptomer er både fysisk og psykisk, og ofte varierer mye fra en person til den neste. Det er mulig for en person å ha et problem med alkohol og ikke har en alkohol avhengighet. Alkohol avhengighet betyr at du er fysisk avhengig av alkohol til funksjon. Alkoholmisbruk betyr at du har et problem med alkohol --- det påvirker din helse eller forårsaker sosiale problemer --- men du er ikke avhengig av den.

første symptomene

Det er ofte vanskelig å skille mellom alkoholmisbruk og alkoholavhengighet fordi de deler så mange av de samme symptomene. Vanligvis fører alkoholmisbruk til avhengighet. Ifølge Mayo Clinic, det første symptomet på alkohol avhengighet for de fleste er fornektelse at de har et alkoholproblem.

fysiske symptomer

De vanligste fysiske symptomer på alkohol avhengighet er mørkla (bestått ut fra for mye alkohol), vekttap, rødhet i ansiktet og sløret tale ledsaget av svimmelhet eller klossethet. Andre fysiske symptomer kan inkludere uforklarlig opprørt eller sår mage og prikking eller nummenhet i hender og føtter. Abstinenssymptomer --- kvalme, skjelving og svetting --- er vanligvis til stede når alkohol er holdt tilbake.

psykiske symptomer

Psykiske symptomer på alkohol avhengighet inkluderer manglende evne til å kontrollere drikking (kan ikke stoppe med bare en drink), økt irritabilitet og uro, og ekstreme følelsesmessige utbrudd. Alkoholikere bygge opp en toleranse til alkohol, noe som betyr at det trengs større mengder av alkohol for å produsere den samme følelse. De pleier også å unngå aktiviteter som ikke gir en mulighet til å drikke og kan ha problemer med å gjøre forpliktelser. Personer med alkoholavhengighet har en tendens til å være borte fra jobb ofte, forsov ofte eller har problemer med å sove.

andre symptomer

Andre symptomer på alkohol avhengighet er å drikke alene eller i hemmelighet, mister interessen for normale aktiviteter og hobbyer, og gjemmer seg alkohol på uvanlige steder. Alkoholikere har ofte juridiske problemer og kan oppleve problemer med relasjoner, arbeid eller økonomi.

Expert Insight

The National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme definerer alkohol avhengighet som en kronisk sykdom som kjennetegnes ved fire viktigste symptomene:
Craving --- et intenst behov eller trang til å drikke alkohol.
Toleranse --- et behov for større mengder alkohol for å føle den samme effekten.
Tap av kontroll --- manglende evne til å begrense forbruket av alkohol til enhver tid.
Fysisk avhengighet --- abstinenssymptomer som svetting, skjelvinger, kvalme og angst når alkohol er tilbakeholdt,

I tillegg Mayo Clinic tilbyr en selvevalueringsverktøy for å vurdere alkoholavhengighet. De foreslår at du spør deg selv følgende spørsmål:
• Trenger du en drink så snart du kommer opp?
• Tror du at du trenger å kutte ned på alkoholforbruket?
• Føler du deg skyldig om drikkingen din?
• Er du irritert når andre folk kommentere eller kritisere dine drikkevaner?
Hvis du svarte ja på to eller flere spørsmål, er det sannsynlig at du har et problem med alkohol. Selv en ja kan være et tegn på et problem.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com