Symptomer som Tykktarmskreft blir Tilbake

February 5

I tykktarmen, som er et annet navn for tykktarmen, er en del av kroppens fordøyelsessystemet. Tykktarmen bidrar til å absorbere vitaminer, protein, vann, fett og karbohydrater. I noen tilfeller tykktarm vev vil begynne å vokse ukontrollert, noe som fører til kreft i tykktarmen. Mens tykktarmskreft kan behandles, noen ganger noen av de skadede celler ikke er eliminert, noe som kan føre til kreft i tykktarmen til å komme tilbake.

Avføring Symptomer

Noen av de tidligste symptomene som tykktarmskreft har kommet tilbake er en endring i avføring. Avføring kan skje oftere, men være av et mindre volum. De kan også være tynn eller vassen. Et annet symptom som tarmkreft har kommet tilbake er at blod eller slim kan være blandet med avføring.

Andre gastrointestinale symptomer

Andre symptomer på kreft i tykktarmen gjentakende kan finnes i andre deler av fordøyelsessystemet. De inkluderer magesmerter, oppblåsthet og kramper. Pasientene kan også føle seg full, selv når de ikke har spist. De kan også oppleve acid reflux og fordøyelsesbesvær.

systemiske symptomer

Andre symptomer som kan indikere at kreften har kommet tilbake kan påvirke hele kroppen. Folk som har hatt sin tykktarmskreft komme tilbake plutselig har ingen matlyst. De vil også oppleve en plutselig og uforklarlig vekttap som følge av kreft trenger så mye energi. Endelig kan de føle seg trøtt hele tiden.

Symptomer på metastaser

Tykktarmskreft, når den kommer tilbake, kan spres til andre organer. Hvis det sprer seg til leveren, kan det føre til smerter i øvre høyre del av magen, samt hevelse. Når det sprer seg til lungene, kan det føre til pustevansker, hoste og eventuelt hoster opp blod. De er de to vanligste stedene for kreften å spre seg.

Diagnose

Ofte, hvis en lege har mistanke om at tykktarmskreft er tilbake, vil hun be om en CT eller MR. Denne testen vil hjelpe visualisere noen klumper eller cyster som kan tyde på at tykktarmskreft har kommet tilbake. Vanligvis vil legen din vil bekrefte denne mistanken ved å få en biopsi av en av de mistenkte svulster.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com