Hvor lang tid tar det for HIV symptomer til Start?

September 8

tidlige symptomer

De tidligste symptomene på en HIV-infeksjon oppstår vanligvis mellom to til fire uker etter den første infeksjonen. Dette er fordi det tar tid for viruset å infisere nok celler til å begynne å spre seg i hele kroppen og påvirke helsen din. Ifølge University of California (San Francisco), disse tidlige symptomene vanligvis ligner influensa og vare en kort tid. Disse influensalignende symptomer inkluderer feber, hodepine og sår hals. Noen pasienter også utvikle et utslett (som kan oppstå hvor som helst på kroppen) eller har hevelse av sine lymfeknuter, den enkleste av å finne er de på halsen og like under pasientens kjeve. Noen pasienter utvikler ingen symptomer eller har symptomer så mild at de blir ignorert. Det er mulig i løpet av denne tiden til å overføre sykdommen til andre mennesker gjennom kroppsvæsker.

senere symptomer

The Mayo Clinic sier at etter de første symptomene på HIV, mange pasienter opplever en lang periode (opp til 10 år) hvor de viser ingen andre symptomer på infeksjon. Dette er fordi det tar viruset en lang tid for å infisere nok immunceller for å forårsake ytterligere komplikasjoner. Når disse symptomene begynner, kan det for eksempel diaré, kortpustethet eller hoste, plutselig vekttap og feber. Pasienter opplever også hovne lymfeknuter. Det er ikke klart om disse symptomene er direkte forårsaket av virus eller om de er et resultat av hyppige milde infeksjoner som utvikler som et resultat av immunsystemets gradvis ødeleggelse.

Late-Stage Symptomer

Sene stadier av symptomer på HIV er et resultat av immunsystemet blir nesten fullstendig desimert av viruset. Denne fasen kan ta 10 eller flere år å utvikle og defineres av Centers for Disease Control and Prevention som pasienten har CD4-lymfocytter på 200 eller mindre (som er en måling av immunceller i blodet) eller utvikle opportunistiske infeksjoner. Opportunistiske infeksjoner er forårsaket av sopp eller bakterier som vanligvis ikke gir sykdom fordi de er kjempet ut av et sunt immunsystem. Den svekket immunsystemet til en person med sent stadium HIV / AIDS, men er utsatt for slike infeksjoner som Pneumocystis carinii lungebetennelse, toksoplasmose og tuberkulose. Symptomer på slike infeksjoner omfatter nattesvette, feber på over 100 grader C i en uke eller mer, uvanlige flekker eller lesjoner på tungen eller i munnen, samt kronisk diaré og forvrengt syn.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com