Gluten & amp; perifer nevropati

May 23
Gluten & amp; perifer nevropati

Perifer nevropati er en tilstand som stammer fra nerveskader, og dens symptomer inkluderer nummenhet, prikking eller en brennende smerte i hender og føtter. Det påvirker nervene i det perifere nervesystem, det vil si de som ikke er en del av hjernen og ryggmargen. Årsaker til perifer nevropati kan omfatte infeksjoner, nerve traumer, diabetes og visse vitaminmangel. I tillegg til følsomhet gluten, et protein som finnes i hvete og andre kornsorter, kan sette en person med risiko for perifer neuropati.

Gluten Sensitivity Definert

Gluten følsomhet, også kalt cøliaki, er en arvelig sykdom som kjennetegnes ved en inflammatorisk autoimmun respons til forbruket av gluten. Dette svaret skader villi, som er bitte små, slanke anslagene fra slimhinnen i tynntarmen. Jobben av villi er å absorbere fordøyd mat inn i blodet. Symptomer på glutenintoleranse kan omfatte gastrointestinale problemer, som diaré og oppblåsthet, samt generell svakhet og endring i vekt. Ubehandlet glutenintoleranse kan føre til underernæring og langsiktige helseproblemer som kreft, osteoporose, anemi og beslag. Behandling for gluten følsomhet innebærer utelukkelse av gluten fra kostholdet. Det betyr at du unngår mange bearbeidet mat og mat som pasta og frokostblandinger som er laget av hvete, rug, bygg eller noen havre.

Pasient Symptomer og Diagnose

Det kan være vanskelig for legene å diagnostisere gluten følsomhet som årsak til nevropati. I en artikkel som dukket opp i 27 mai 2003, utgaven av "Neurology," forskere presentere sine funn om symptomene på 20 pasienter med nevropati og en biopsi-basert diagnose av glutenintoleranse. I tillegg ønsket forskerne til å bestemme forekomsten av gluten følsomhet i neuropati pasienter. Undersøkelse av medisinske journaler viste at seks av de 20 pasientene hadde nevropati symptomer før de gastrointestinale tegn på glutenintoleranse og tre hadde nevropati symptomer før noen av tegnene på glutenintoleranse. Forskerne fant også at 2,5 prosent av alle nevropati pasientene hadde gluten følsomhet også. De konkluderte med at leger bør vurdere glutenintoleranse som en årsak til nevropati selv om det ikke er noen gastrointestinale symptomer.

blod~~POS=TRUNC

I tilfeller av idiopatisk nevropati, noe som betyr at årsaken til nevropati er ikke klart, kan legene se etter glutenintoleranse ved bruk av visse blodprøver. Gluten følsomhet fører til forhøyede blodnivåer av autoantistoffer, proteiner som angriper friske celler og vev i kroppen. En av de blodprøver måler nivået av anti-vev transglutaminase antistoff og de andre tiltakene anti-endomysium antistoff, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

vitenskapelige Uenighet

I april 2008 utgaven av "Practical Neurology," Dr. Gerald Grossman ved University Hospitals sak Medical Center i Cleveland, Ohio, påpeker at antall publiserte rapporter om nevrologiske konsekvenser av glutenintoleranse har økt de siste 20 årene. Han sier videre at i disse rapportene, har forskere uenige om hvorvidt problemer som perifer neuropati og epilepsi er forårsaket av glutenintoleranse eller bare er sekundære symptomer som oppstår fra den. Det er enda uenighet om effekten av en glutenfri diett i utfallet av nevrologiske problemer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com