Gjør Iron kosttilskudd tykkere blodplater?

October 2
Gjør Iron kosttilskudd tykkere blodplater?

Når du får et kutt eller skrape, blodet begynner å sive, kanskje til og med utbrudd, da strømmen gradvis smalner og til slutt stopper. Den delen av blodet som gir den sin røde farge kalles hemoglobin, og kroppen din gjør det fra kosttilskudd jern. Men den delen av blodet som gjør det klissete ikke er påvirket av jerntilskudd.

Blodplater

Du kan takke blodplater for det faktum at du ikke blør ut når du kutter deg selv. Blodplater er delvis celler produseres i benmargen, sammen med røde og hvite blodlegemer. En normal blodplatetallet er 150 000 til 350 000 blodplater per mikroliter blod, men fordi blodplater er omtrent en femtedel av størrelsen på røde blodceller, tar de ikke opp mye plass. Overflaten av blodplater er dekket med proteiner som tillater dem å holde sammen. De kan også lage proteiner som gjør dem i stand til å danne en plugg for å stoppe blødning.

Jern og Blood Cells

Mens kosttilskudd jern ikke påvirker blodplateproduksjon eller kvalitet, det spiller en avgjørende rolle i blod syntese. Kroppen din trenger jern for å lage hemoglobin, et protein i de røde blodcellene som gir røde celler sin farge. Som blod passerer gjennom lungene, legger oksygen til hemoglobin bæres til cellene i hele kroppen din. Når kroppen ikke har nok jern, kan du utvikle jernmangelanemi, en tilstand hvor kroppen din gjør færre blodceller, og cellene det gjør har lavere enn normale nivåer av hemoglobin. Dårlig kosthold, manglende evne til å absorbere jern eller blødning, enten internt eller gjennom en kvinnes månedlige menstruasjonssyklus, kan tømme jernlagre.

Faktorer som påvirker blodplateproduksjon

Blodplateproduksjon er stimulert av hormonet trombopoietin, et protein som består av 332 aminosyrer som finnes hovedsakelig i leveren, men også i deres milt og nyrer. Aminosyrer er byggesteinene i protein, noe som kroppen din gjør, og noen av disse må komme fra kosten, kalles essensielle aminosyrer. Mens blodplateproduksjon ikke er direkte påvirket av kostholdsfaktorer som jern, hvis du ikke spiser nok mat som gir alle de essensielle aminosyrene, kan det påvirke overflod og kvaliteten på proteinene kroppen din trenger for å holde seg frisk.

Faktorer som påvirker blodplatefunksjonen

Den vanligste årsaken til blodplatefeil er aspirin, bemerker University of Oklahoma Health Sciences Center. Aspirin blokkerer et trinn i prosessen som gjør at blodplater til å holde sammen, forebygge blodpropp. Tar en daglig aspirin er en vanlig behandling for de med risiko for hjertesykdom fordi den ikke helt deaktivere blodplater, beskytter mot overdreven blødning. Interessant er aspirin også oppført av National Heart, Lung and Blood Institute som en av de faktorene som fører til jernmangelanemi, fordi det kan føre til indre blødninger.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com