Tegn og symptomer at natrium er for høy og kalium er for lav

July 19

Tegn og symptomer at natrium er for høy og kalium er for lav


Kalium og natrium arbeide sammen for å kontrollere kroppens vannbalanse, pH-nivå, blodtrykk og overføring av elektrokjemiske impulser. En ubalanse av en av disse to mineralene bevirker ofte en ubalanse av den andre. Av denne grunn er tegn og symptomer på enten for mye eller for lite natrium-kalium er svært like. Ifølge James F. Balch, MD, forfatter av "Resept for Nutritional Healing", kan en ubalanse mellom natrium og kalium føre til hjertesykdom.

Cardiac Feil

Unormale nivåer av kalium, enten for høyt eller for lavt, har en betydelig effekt på sammentrekninger av hjertet som kan oppdages på et elektrokardiogram (EKG). Kjent som hjerte dysrytmier, disse effektene kan til slutt føre til hjertestans. Vanlige hjerte symptomer inkluderer endringer i hjerterytme, høyt kolesterol eller lavt blodtrykk.

nevromuskulære effekter

Å ha kaliumnivå som er for lave årsaker muskler til å bli mindre responsiv til stimuli som kan forårsake merkbar tretthet og muskelsvakhet i bena, samt dårlige reflekser, muskelrykninger og leggkramper. Parestesier kan utvikle seg, noe som fører til en følelse av "pins og nåler" (vanligvis i tær, fingre eller ben). Tilsvarende høy natrium nivåer manifesterer seg ofte som svakhet, så vel som sløvhet og omrøring.

digestive Effekter

Lavt kaliumnivå årsaken redusert fordøyelseskanalen bevegelighet, noe som kan resultere i redusert appetitt, anoreksi, forstoppelse, kvalme og i alvorlige tilfeller, oppkast.

Luftveis Signs

I tilfeller av alvorlig kaliummangel, respirasjonsmuskulaturen svekkes, fører til grunne pust og åndenød.

nyre Symptomer

I alvorlige tilfeller av kalium mangel, kan nyrefunksjonen svekkes på grunn av en manglende evne til å konsentrere urinen, forårsaker økt urinmengde og protein i urinen. Lav kalium fører også til salt oppbevaring, noe som fører til forhøyet natrium nivåer som kan føre til umettelig tørst.

Når natriumnivåer er for høyt, er det vanligvis økt tørst og tungen og mucosa blir tørr og seig. Overskuddet av vann utenfor cellene forårsaker ødem, eller hevelse, av ekstremiteter og forhøyet blodtrykk. Dersom høye natrium nivåer er forårsaket av fluidtapet på grunn av mangel av ADH, da urinmengde er høy; ellers er lav urinproduksjon.

andre symptomer

Lave nivåer av kalium er også assosiert med hodepine, nedsatt vekst, søvnløshet, depresjon, kognitiv svekkelse, akne, tørr hud, frysninger og glukoseintoleranse. Høye natrium nivåer kan føre til lever- og nyresykdommer. (Se 1 referanser)


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com