Lav natrium nivåer hos premature barn

July 17
Lav natrium nivåer hos premature barn

Premature barn er de som er født før 37 uker av svangerskapet. Ifølge Penn State Children Hospital, kan premature barn, som ikke er fullt utviklet når født, har alvorlige medisinske tilstander, inkludert pustevansker, manglende evne til å opprettholde riktig vekst eller skaffe tilstrekkelig ernæring, mottakelighet for infeksjoner, og problemer med å holde væske- og elektrolyttbalansen . En av de elektrolytter berørte hos premature barn er natrium. Lav natrium nivåer, eller hyponatremi, i premature barn kan ha alvorlige helsemessige konsekvenser.

årsaker

Premature barn har et høyere innhold av vann enn full fullbårne barn, men har også en høyere muligheten for å miste væske gjennom fordampning. Dehydrering og utilstrekkelig væske og næringsinntak ved premature spedbarn kan føre til lavt natrium nivå. Også overflødig væske administrasjon, særegne for mye intravenøs væske, kan vanne ut nivåer av natrium i blodet. Andre årsaker er tilførsel av diuretika, medisiner som øker utskillelsen av væske og natrium fra nyrene, og at i den premature brukes for bronkopulmonal dysplasi, en kronisk lunge tilstand.

symptomer

Symptomene på lavt natrium eller hyponatremi hos premature barn er noen ganger vanskelig å oppdage, men forholder seg til hjernen hevelse som oppstår når natrium nivåer slipp plutselig. Brain svelling skjer fordi vannet går til det området av kroppen med høyere natriuminnhold. Når natriuminnholdet i blodet hos premature dråper, opprett hjernen dens natriumtilførsel, slik at vannstrømningen inn i den, og forårsake ødem eller hevelse. Ifølge Nelsons Essentials of Pediatrics, symptomene på hjerneødem inkluderer irritabilitet, apati, agitasjon, og kvalme. Hvis tilstanden forverres, kan spedbarn har anfall og kan også falle i en tilstand av koma.

Behandling

Klok korreksjon av væske og natrium balanse er den beste strategien for å korrigere hyponatremi. Tilskudd med intravenøs væske er vanligvis den første behandlingen, med tett oppfølging av natrium i blodet og urin utgang. For rask korrigering av hyponatremi kan føre til ødeleggelse av tildekking av hjernestammen celler og føre til langsiktig uførhet.

Forebygging

Premature barn trenger å være plassert i kuvøser for å opprettholde deres temperatur og forhindre overskytende fluidtap. Hyppig overvåking av elektrolyttnivåer, inkludert natrium, og riktig bruk av intravenøs væske og medisiner kan hindre plutselige fall i natrium nivåer. Hvis barnet viser tegn til hjernen hevelse, kan rask korrigering av natrium nivåer være nødvendig, men bare med tett oppfølging i en neonatal intensivavdeling.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com