Hva er behandlingen for streptokokk B?

March 27

Gruppe B streptokokker er en bakterie som er til stede i mange friske mennesker. Legene er forsiktig med å bruke begrepet "smittet" fordi dens tilstedeværelse er ikke nødvendigvis et problem. Gruppe B streptokokk, eller GBS, er en rutinetest som er gitt til gravide mellom uke 35 og 38. Tilstedeværelse av GBS kan forårsake føtale blod infeksjoner (sepsis) eller lungebetennelse eller hjernehinnebetennelse på mindre enn 0,5 prosent av ubehandlede kvinner med GBS.

testing

Mot slutten av svangerskapet, blir vaginal og anal området penslet med bomull og prøven blir sendt til et laboratorium og fikk vokse under spesielle forhold. Etter at cellene har vokst, har forskere undersøke prøven for å detektere tilstedeværelsen av gruppe B Streptococcus.

Betydning

Minst 30 prosent av kvinnene har GBS stede i sine prøver, og hvis den forblir ubehandlet, vil mindre enn en halv prosent av barn født av GBS + kvinner ender opp med sepsis, en infeksjon i blodet. Med behandling, men ingen av babyer ende opp som lider GBS sepsis.

betraktninger

Forebygging av GBS-relaterte infeksjoner hos spedbarn med intravenøs antibiotika under fødselen er effektiv, men det har en tendens til å være en økning i andre typer blod infeksjoner, noe som betyr at dødsraten av babyer er uendret. Faktisk, i babyer med mødre som hadde blitt behandlet med antibiotika under fødselen, minst 88 prosent av barna var resistente mot antibiotika mens i babyer med mødre som ikke ble behandlet under fødsel, bare 18 prosent var resistente.

symptomer

I forventningsfulle kvinner, er det ingen symptomer på tilstedeværelsen av GBS. I nyfødte, symptomer på infeksjon er feber i de første 24 timene, og apati, som kan være ledsaget av høy-pitched skriking.

Behandling

Den vanligste behandlingen for GBS innebærer intravenøs administrering av antibiotika under fødsel. For 0,5 prosent av babyer av ubehandlet GBS + kvinner, som har blitt infisert med GBS, er injeksjoner av antibiotika som brukes til å behandle infeksjonen, enten det representerer seg som sepsis, lungebetennelse eller hjernehinnebetennelse.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com