Øvelser for personer med Parkinsons & # 039; s Disease

August 18
Øvelser for personer med Parkinsons & # 039; s Disease

Parkinsons sykdom er en progressiv og utfordrende tilstand. Det påvirker din evne til å kontrollere bevegelsene. Symptomer som skjelvinger, frysing og langsomme bevegelser kan begrense din evne til å gå, komme inn og ut av en stol, og delta i daglige aktiviteter. Forskning har vist at trening faktisk kan stoppe eller bremse utviklingen av sykdommen.

Gåtrening / Walking

Parkinsons sykdom gjør walking vanskelig. Du kan finne en tendens til å slipe dine føtter og ta raske, små skritt. Både sette deg i fare for et fall. I tillegg PD har en tendens til å gjøre deg holde armene stive mens du flytter, som kan kaste deg ut av balanse. For å hjelpe, bør du gjøre walking en del av ditt treningsprogram. Mens du går, fokusere på å ta store skritt. Løft tærne og slå til med hælen først. Deretter rulle gjennom foten og presse av tærne til å komme frem. Tillat deg selv å svinge motsatt arm opp til skulderhøyde som du går. Så hvis din høyre foten er fremover, bør din venstre arm være, også.

trunk Rotasjon

PD fører også stivhet i hele stammen muskler. For å bidra til å bekjempe dette, sitte rett opp i en stol. Hold på albuene og løft armene opp til brysthøyde. Din høyre hånd er på venstre albue og venstre hånd ligger på høyre albue. Vri til høyre, snu hodet, skuldre og midje så langt du komfortabelt kan. Se over høyre skulder. Sakte kommer tilbake til sentrum. Vri til den andre siden. Do 8 til 12 repetisjoner. Prøv å vri litt mer på hver repetisjon.

Bryståpner

For å strekke stammen muskler og bidra til å åpne brystet, sitte rett opp i en stol. Lås hendene bak hodet. Hvis hendene ikke vil nå bare berøre fingertuppene på siden av hodet. Pust inn og trykke albuene tilbake og åpne. For å holde halsen justert, trykker du på baksiden av hodet inn i håndflatene. Da puster ut og ta med albuene fremover og sammen så nær som de kommer uten å trekke hodet fremover. Do 8 til 12 repetisjoner. Prøv å strekke lenger hver gang.

Sittende Hamstring Stretch

Hvis du har Parkinsons sykdom kan ha en tendens til litt lene seg fremover mens du står og går. Det er en tendens til å bøye seg fremover på hofter og stå med en avrundet øvre ryggrad. Dette kan trekke på korsryggen og hoftene og føre til hamstring musklene til å stramme. For å strekke hamstrings, sitter i forkant av en stol. Utvid høyre ben ut til fronten og plassere hælen på gulvet. Hold venstre kne bøyd med venstre fot flatt på gulvet. Legg hendene på venstre kne for støtte. Opprettholde en rett ryggrad len deg fremover til du kjenner at det strekker seg bak på høyre ben. Ikke mist hodet eller rundt ryggen. Trekk opp på tærne og bøy høyre fot for en dypere strekk. Prøv å rette ut høyre kne. Hold i 5 til 10 dype langsomme åndedrag. Gjenta med det andre benet.

puste med magen

Hvis du har lagt merke til at talen er blitt mykere vil du ha nytte av å trene lungene med dyp pusting. Sitt rett i en stol eller ligge i en komfortabel posisjon. Pust gjennom nesen og la magen for å presse ut. Dette lar membranen muskel falle ned og lungene for å utvide. Så puster gjennom nesen som magen slapper av. Som magen beveger seg i mellomgulvet kontrakter, presser på lungene og hjelper lungene å utvise luft. Gjør hvert åndedrag litt dypere og langsommere. Øv dyp pusting i 10 til 15 minutter per dag.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com